Hoppá! 50 ezer forintot kap az, aki beoltatja magát, ha ennek ellenére mégis megbetegszik és kiesik a munkából, további 50 ezer forint fájdalompénzben is részesül! Ez elképesztő! Itt vannak a részletek:

Hoppá! 50 ezer forintot kap az, aki beoltatja magát, ha ennek ellenére mégis megbetegszik és kiesik a munkából, további 50 ezer forint fájdalompénzben is részesül! Ez elképesztő! Itt vannak a részletek:


Van cég, amelyik 50 ezer forintot fizet annak a dolgozónak, aki beoltatja magát.

A G7 közölt egy hosszabb cikket arról, hogy a hazai cégek – legyenek multik, vagy kkv-k- alapvetően miért nem pártolják, és akarják elrendelni a kötelező oltást. Ennek alapvető oka, hogyha az oltás miatt nagyszámú alkalmazott esik ki, jó eséllyel nem tudják pótolni őket, ami a működést is veszélyezteti. A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben – amikor amúgy a munkaerőhiány a jellemző – „kockázatos belengetni a munkavállalók 25-30 százalékának szabadságolását vagy elbocsátását. Ha az érintettek egységesen lépnek fel, akkor könnyen működésképtelenné válhat az érintett cég”.

Ráadásul a portál információi szerint biztosan lennének olyanok, akik a kényszer hatására felveszik a vakcinát, valószínűleg sokan így sem tennék meg ezt, és inkább a fizetés nélküli szabadságot, illetve az elbocsátást választanák.

Épp ezért a cégek inkább olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel ösztönözni tudják az oltás felvételét: például plusszpénzzel.

Az egyik vezető hazai fémnagykereskedő, a 75 főt foglalkoztató Martin Metals ügyvezetője, Penk Márton a G7-nek azt mondta: nincsenek abban a helyzetben, hogy a munkalehetőség felfüggesztését használják eszközként az egyébként szükségesnek tartott oltások elfogadtatására. A társaság 50 ezer forintot ad minden munkavállalójának, aki beoltatta vagy a közeljövőben beoltatja magát. Emellett, ha az oltás ellenére valaki mégis megbetegedne Covidban, kieső jövedelmének megtérítése mellett további 50 ezer forint fájdalompénzt kap.

A cikk végül így összegez: jól látszik, hogy a versenyszférában nem fogja érdemben javítani a hazai oltottsági adatokat, hogy a kormány megadta a lehetőséget a munkáltatóknak a vakcina kötelezővé tételére.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap