A háború gyermekei: Iskola helyett a bombák elől menekülnek a kisiskolások föld alatti bunkerekbe Ukrajnában

A háború gyermekei: Iskola helyett a bombák elől menekülnek a kisiskolások föld alatti bunkerekbe Ukrajnában

A háború gyermekei: Bombák elől menekülnek a kisiskolások föld alatti bunkerekbe Ukrajnában Szívszorító jelenetek, reméltük, hogy soha többé nem fogjuk ilyet látni Európában. A számozott padokon összebújva, félelemmel a szemükben ezek a Donyeck régió gyermekei, akiket iskolában lenne a helye, de közben kirobbant a háború Ukrajnában .

Túl kicsik ahhoz, hogy maguk másszanak fel a menhely párkányára, a Druzskivka város első számú iskolájának sok gyerekét felnőtteknek kellett felemelniük.


Ott görnyedtek le, karjukat térdük köré fonva várták a sorsukat. Ezek a jelenetek valószínűleg csak gyakoribbá válnak a tegnapi teljes körű invázió után.

Harkovban – az ország második legnagyobb városában – a gyerekek megismerkedtek a golyóálló mellényekkel és a robbanóanyagokkal. Kiürítési gyakorlatokat és elsősegélynyújtást is gyakoroltak, amelyekről Olekszandr Sevcsuk védelmi szakember azt mondta, hogy segít megelőzni „a gyerekek megsérülését, vagy, Isten ments, halálát”. Hozzátette: „Engedjük, hogy felpróbálják egyenruhánkat, golyóálló mellényünket és sisakjainkat. Mutasd meg nekik, milyen robbanásveszélyes tárgyak lehetnek, hogy tudomást szerezzenek a velük megtörténhet helyzetekről.

Négy kijevi metróállomást is légiriadó-menedékekké alakítanak át, miközben a főváros ismét felkészíti magát a támadásra.





Túl kicsi ahhoz, hogy felmásszon a menhely párkányára, a Druzskivka város első számú iskolájának sok gyerekét felnőtteknek kellett felemelniük.


Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap