Gyász! Fájdalmas hír érkezett ma reggel! Elhunyt a legendás magyar sportoló! Nyugodjék békében, emlékét örökké megőrizzük!

Gyász! Fájdalmas hír érkezett ma reggel! Elhunyt a legendás magyar sportoló! Nyugodjék békében, emlékét örökké megőrizzük!


"Fájó szívvel tudatjuk, hogy 61 éves korában elhunyt Gulyás István, a DVTK egykori kapusa. Nyugodjék békében, emlékét örökké megőrizzük!" - közölte a gyászhírt a DVTK.

Gulyás István Sajószentpéteren született 1960. május 1-jén. A DVTK utánpótlásában nevelkedett, majd Kazincbarcikára került, katonaéveit pedig a Honvéd Papp József SE-ben töltötte. Innen vezetett vissza az útja Diósgyőrbe, ahol 1982 február 28-án mutatkozott be az élvonalban a Tatabánya ellen, és debütáló évében összesen 11 meccsen kapott bizalmat. A teljesítmény értékét növeli, hogy ebben a bajnokságban Veréb György és Szabó László voltak a vetélytársai. A folytatásban egyre inkább alapemberré vált, végül 1984-ig 52 mérkőzésen védte a diósgyőri kaput (12-szer gólt sem kapott).

Diósgyőrből a Vasashoz igazolt, majd szerepelt a Békéscsaba és a Kispest-Honvéd színeiben. A piros-kékekkel és a lila-fehérekkel elhódította a Magyar Kupát, míg a piros-feketékkel bajnoki aranyat nyert (igaz nem sokkal a bajnoki rajt után Belgiumba igazolt). Négy éven keresztül védte a Charleroi kapuját, és hamar belopta magát a szurkolók szívébe. Kapuspályafutását követően kapusedzőként szolgálta tovább egyesületét.

Gulyás István csütörtökön hunyt el, halálhírét fia jelentette be.


Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap