GYÁSZ! Összetörtek a hír hallatán a rajongók! Újabb legendát vesztettünk! Nem segített a kórházi kezelés, elhunyt a válogatott sportoló!

GYÁSZ! Összetörtek a hír hallatán a rajongók! Újabb legendát vesztettünk! Nem segített a kórházi kezelés, elhunyt a válogatott sportoló!


Rossz hírrel folytatjuk a napot. Lapunk nemrég úgy értesült, hogy életének 72. évében elhunyt a legendás indiai futballista, Subhas Bhowmick. A sztárjátékos más hosszú ideje kórházi kezelésre szorult egyre romló egészségügyi állapota miatt. Cukorbetegsége annyira elhatalmasodott rajta, hogy már veséjének működését is befolyásolta. Végül szombaton hunyt el.

Subhas egy fantasztikus játékos volt, aki játszott az East Bengalban és később a Mohun Bengal klubbcsapatában is. Ezen kívül több alkalommal képviselte hazáját, Indiát nemzetközi sporteseményeken. Az 1970-es ázsiai játékokon bronzérmet nyert, a válogatottal pedig a Pesta Sukan kupán szintén felállt a dobogó harmadik fokára holtversenyben Dél-Vietnámmal.



Profi karrierje után még edzőként is kipróbálta magát, visszatért korábbi klubbcsapataihoz, akik tárt karokkal várták a legendát. Az East Bengallal 2003-ban óriási sikert ért el, hiszen az Asean Club Cup bajnokságban sikerült mindenkit maguk mögé utasítaniuk, így ők vitték haza a győztesnek járó kupát. Ezen kívül még a válogatottal is dolgozott 1989-ben, Dhakában kérték a segítségét.

Halála óriási veszteség a sportnak, nyugodjék békében!

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap