ÍGY robbantotta fel magát egy ukrán katona, hogy megállítsa az orosz tankokat

ÍGY robbantotta fel magát egy ukrán katona, hogy megállítsa az orosz tankokat


Hősnek kiáltottak ki egy ukrán katonát, miután felrobbantott egy hidat, hogy megakadályozza az orosz tankok előrenyomulását.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Vitalij Szkakun Volodimirovics katona az orosz tankok előrenyomulásakor egy Krímhez közeli hídnál állomásozott.

Volodimirovics nem tudta időben elhagyni a helyőrséget, így drasztikus lépéshez folyamodott. Úgy döntött, hogy ott marad a helyszínen és gondoskodik a híd felrobbantásáról, amelyet az oroszok használtak volna, hogy átmasírozzanak a tankjaikkal. Ez a hősies cselekedet azonban az ukrán katona életébe került.

Hazája fegyveres erői azóta hősnek kiáltották ki, amiért ilyen bátran és élete feláldozásával védte a hazáját.

“A tankoszlop előrenyomulásának megállítása érdekében a Henichesk-híd felrobbantása mellett döntöttek. Vitalij Szkakun katona önként vállalta ezt a feladatot. Felaknázta a hidat, de nem tudott elmenekülni, így magával együtt felrobbantotta” – olvasható a posztban.



„A bajtársunk meghalt. Hősies tette jelentősen lelassította az ellenség előrenyomulását, ami lehetővé tette az egység számára a védelem átcsoportosítását és megszervezését” – folytatták a bejegyzésben.

A tengerészgyalogság arra kéri a Főparancsnokságot, hogy ítéljék oda Szkakun Vitalij Volodimirovics tengerésznek az állami katonai kitüntetést.

Erőfeszítései ellenére úgy vélik, hogy a területet mára elfoglalták az orosz erők.

A tűzharcok azóta is tartanak, jelenleg Kijev ostroma zajlik.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap