MOST ÉRKEZETT: Hatalmas robbanás volt Cserkasziban – ÍGY csinált nappalt az éjszakából – NEM tudni milyen bomba volt...EZT nézzétek:

MOST ÉRKEZETT: Hatalmas robbanás volt Cserkasziban – ÍGY csinált nappalt az éjszakából – NEM tudni milyen bomba volt...EZT nézzétek:


MOST ÉRKEZETT: Hatalmas robbanás Cserkasziban – nappalt csinált az éjszakából – NEM tudni milyen bomba volt Egy friss felvétel szerint gigantikus robbanás történt Cserkaszi mellett, ez egy Kijevtől 145 kilométerre lévő település.

Az orosz haderő egyes elméletek szerint egy termobárikus bombát alkalmazott a térségben. A vákuumbomba néven is ismert fegyver lényege, hogy a levegőből felhasznált oxigén segítségével nagy hatóerejű, nagy rombolásra képes robbanást generál.

Alternatív hipotézisek szerint egy Iszkander-rakéta csapódott be, amely egy lőszerraktárat vagy egy üzemanyag-lerakatot talált el.



Egyes nyugati tisztviselők szerint Oroszország készen áll nagy teljesítményű termobárikus bombák bevetésére is, hogyha elakadni az ukrajnai offenzíva. A termobárikus fegyverek – más néven vákuumbombák – az oxigént gyújtják meg és intenzív, magas hőmérsékletű robbanást generálnak, az ebből keletkező hő- és lökéshullám pedig sokkal nagyobb, mint egy “normális” bombáé. Ezek a fegyverek mindent elpusztítanak, ahol becsapódnak. A felvétel hitelességét hivatalos források még nem erősítették meg.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap