Döbbenet mit üzent nem sokkal ezelőtt! Elképesztő dologgal állt elő Zelenszkij ukrán elnök! EZT kéri, de azonnal az EU-tól:

Döbbenet mit üzent nem sokkal ezelőtt! Elképesztő dologgal állt elő Zelenszkij ukrán elnök! EZT kéri, de azonnal az EU-tól:


Videón üzent az ukrán elnök az EU-nak: azonnali tagságot kér

A napokban is már többször kérte, most pedig az orosz–ukrán béketárgyalások előtt videóüzenetben fordult Volodimir Zelenszkij az Európai Unió (EU) tagállamaihoz, hogy különleges eljárás keretében azonnal csatlakozhasson Ukrajna az EU-hoz.

Az ukrán elnök a videóban úgy fogalmazott: – Az Európai Unióhoz fordulunk Ukrajna azonnali csatlakozásáért egy új, különleges eljárás keretében. Célunk, hogy együtt legyünk minden európaival, és ami a legfontosabb, egyenlő feltételek mellett. Biztos vagyok benne, hogy ez igazságos. Biztos vagyok benne, hogy lehetséges.

Vasárnap az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is azt mondta, hogy Ukrajnának az EU-ban lenne a helye, de hangsúlyozta, erre csak idővel kerülhet sor. Más európai politikusok azonban az ukrán elnök véleményét osztják: Andrzej Duda lengyel elnök szombaton például azt javasolta, hogy az EU-nak haladéktalanul meg kellene kezdenie az ország tagfelvételi eljárását, mert így tagjelöltként Ukrajna előtt megnyílnának a helyreállítási alapok. Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel pedig hétfőn azt mondta, mindenképpen tartanak vitát Ukrajna csatlakozásáról, hiszen már így is nagyon erős az együttműködés az ország és az EU között.

Az orosz katonáknak is üzent Zalenszkij – aki nem vesz részt a béketárgyaláson – beszédében az orosz katonáknak is üzent. Elismételte az ukrán hatóságok független forrásból meg nem erősített állítását, miszerint már több mint 4500 orosz katona esett el a harcokban. – Hagyjátok hátra a felszereléseteket. Menjetek innen. Ne higgyetek a parancsnokaitoknak. Ne higgyetek a propagandistáitoknak. Csak mentsétek az életeteket – üzente az ukrán elnök.

A videó IDE kattintva tekinthető meg!

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap