Negyedikes kislányt és bölcsődében menedéket kereső kisgyereket lőttek agyon az oroszok, miután.... - Nyugodj Békében!

Negyedikes kislányt és bölcsődében menedéket kereső kisgyereket lőttek agyon az oroszok, miután.... - Nyugodj Békében!


Negyedikes kislányt és bölcsődében menedéket kereső kisgyereket lőttek agyon az oroszok

Az orosz katonák gyerekeket is lelőttek / Fotó: Northfoto

A háború, ami alig egy hete kezdődött el, rengeteg gyermekéletet követelt már, és annál is több traumát okozott Ukrajnában. Egy egész nemzedék viseli majd a pusztulás és a rettegés sebeit, hogy a világ, amiben éltek, nincs többé. A harcokban már legalább 10, más források szerint 14 gyerek vesztette életét. Az első kiskorú áldozat, akinek nyilvánosságra hozták a kilétét, egy negyedik osztályos kislány, Polina. A halálát az okozta, hogy családja autójára orosz szabotőrök nyitottak tüzet Kijevben – közölte Volodimir Bondarenko kijevi alpolgármester Facebook-bejegyzésében.

A negyedik osztályos Polina tehetségesen énekelt, és játszott hangszereken. Énekesnő akart lenni.

Polina bátyját a Okhmatdyt kórházba, míg nővérét egy másik intézmény intenzív osztályára szállították. Az állapotukról nincs bővebb információ.

Egy másik gyermeket és két felnőtt civilt szintén lelőttek az orosz katonák, miközben a csoport egy bölcsődében és óvodában keresett menedéket az északi Okhtyrka városában – közölte az Amnesty International. Úgy tűnik, a nemzetközi jog szerint széles körben betiltott lőszereket oroszok lőtték ki – írja a The Guardian.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap