Nagyon nagy a baj! Drámai hír érkezett! Ezt már ne...Orbán Viktor pár perce bejelentette az ÉV LEGROSSZABB hírét! Ez bizony Téged is érint!

Nagyon nagy a baj! Drámai hír érkezett! Ezt már ne...Orbán Viktor pár perce bejelentette az ÉV LEGROSSZABB hírét! Ez bizony Téged is érint!


Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az orosz–ukrán feszültségről beszél a washingtoni Fehér Házban 2022. február 15-én. (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Járványok, háborúk, menekültáradat, még súlyosabb klímaválság? Mi vár ránk 2030-ra, mire gondolt Orbán Viktor, amikor nagy átrendeződést jósolt a világban az elmúlt hétvégén? Egy biztos: talányosan és szűkszavúan fogalmazott sötét jóslatot 2030-ra a miniszterelnök.

– 2030 környékén mindenfajta nagy átrendeződések lesznek a világban, amiről most már nincs időm beszélni, de Amerikától az Európai Unióig sok minden történik majd – mondta a kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján.

Szavai szerint a mostani pandémiánál is „sokkal nagyobb stresszteszt” vár ránk, és a legfontosabb, hogy a gazdaságunk rendben legyen, mert akkor „lesz védelmi képességünk, lesznek komoly egyetemeink, lesz technológiai előnyünk a térségben”.

Lapunk információi szerint a kormányfő egy háborús konfliktus okozta gazdasági válságra utalhatott kijelentésével. Szerettük volna ezt konkretizálni, de kormányzati körökből nem reagáltak értesüléseinkre. Látva manapság az orosz–ukrán helyzetet, logikusnak tűnhet, hogy egy Oroszországgal kapcsolatos katonai konfliktus vagy invázió jöhet szóba?

– Könnyen érhet el bennünket valamiféle válság, annyira függünk az orosz térségtől, hiszen elzárhatják a gázcsapot is, ha a két ország között kirobban a háború. De már most óriási átrendeződések folynak a világban, amelyek nem csak katonaiak. Egekben az energiaárak: a legtöbb ország zöldenergiára vált, mert így kevésbé érzik meg a krízist. Mi szinte mindent Kínából importálunk, függünk a tajvaniak és koreaiak alkatrészeitől, a hazai termelés helyett. Pedig ezeket kellene erősítenünk – véleményezte a helyzetet Pogátsa Zoltán közgazdász.

Ez is érdekelhet:

RENDKÍVÜLI HÍR! Putyin meghozta a nagy döntését, behatoltak az orosz katonák Ukrajnába - Az orosz–ukrán konfliktus miatt ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa – Kövesse velünk az eseményeket

Maga a kormányfő is gazdasági megerősítésre utalt, de arról nem ejtett szót, ami egy esetleges háborús konfliktus vagy újabb járványok esetén még súlyosabb helyzet elé állíthatja Európát. A Gallup amerikai elemzőcég szerint több száz millió ember tervez elvándorolni a lakóhelyéről – Szíriából, Indiából, Afrikából is – a klímahelyzet miatt, a megélhetés, gyakorlatilag a túlélés érdekében. Az úti cél pedig nagy valószínűséggel Európa lesz.

Ezek alapján nem véletlenül beszélhetett Orbán Viktor „védelmi képességről”, korábban pedig meg is osztotta ezzel kapcsolatos terveit. Három éve beszélt először arról, hogy a Fidesz–KDNP 2030-ig biztosan tervez, addigra új honvédséget épít fel, „mert az az ország, amely nem tudja garantálni a maga védelmét, az történelmi hibát követ el, és felelőtlen”.

Orbán Viktor akkor már 66 éves lesz, és az esetleges válsághelyzetek levezénylése motiválhatja majd, hogy a 2026-os választáson is miniszterelnök-jelöltként elinduljon. Korábban azt mondta: „2030-ig tervezek”.

Léggömbről bombázó oroszok Az Osztrák-Magyar Monarchiával háborúzó oroszokról vizionált A jövő század regénye című művében Jókai Mór még 1872-ben. A cselekmény 1952-ben indul és 2000-ben zárul, az első részben Jókai nem másról ír, mint anarchista orosz hadseregről, amely körülzárja és léggömbökről bombázza a Krakkóban állomásozó osztrák-magyar sereget. A nagyhatalmakat a repülőgép megjelenése készteti békére, közben elterelik a Duna mellékfolyóit is a műben. De nem csak Jókai, hanem a franciák is foglalkoztak a távoli jövővel: egy francia grafikus, bizonyos Jean-Marc Côté 2000-re datálta az elektromos takarítóeszközök megjelenését, amelyek helyettünk felmosnak, tisztítanak – ez be is jött. Rajzolt ládányi méretű borbélygépekről, aminél csak a méreteket számolta el. Látott maga előtt repülő postásokat is, ami – érdekes módon – mára szintén megvalósult, hiszen drónokkal is küldünk már csomagot, igaz, postásnak nem kell ülnie rajta.

Putyin hátborzongató dolgot üzent Európának! Bele fogunk pusztulni? Szerinte csak két opció van a bevándorlási hullám kezelésére.

Putyin nemrég megint megnyilatkozott, és megrázó képet festett fel Európa számára.

Gykaorlatilag arról beszélt, hogy ma összesen sezrinte két, azaz kettő darab lehetőség áll az EU és vezetése előtt, hogy megoldják a jelenleg is uralkodó, lassan káoszba torkolló állapotokat.

Ha egyiket sem követi Európa, akkor hamarosan nem marad már semmi, amit meg lehetne védeni. Bár akár érdeke is lehetne, hogy Európa tönkremenjen, mégis úgy hiszi, figyelmeztetnie kell a kontinenst, mivel nem akar a közvetlen szomszédságában egy hatalmas új Kalifátust, hiszen azzal az oroszok baja is meggyűlne a jövőben.

Az egyik amit ajánlott, hogy azonnal el kell kezdeni katonákkal és fegyverekkel védeni Európa határait, és a Schengeni övezetet.

A másik az, hogy nem szabad beengedni a menekültek egy jó rászét, csakis akkor, ha 100%-ig bebizonyosodott, hogy legális menedékkérő, mert ebbúől amúgy is kevés van.

Ezzel meg éehetne akadályozni, hogy a szélsőséges muszlimok száma drasztikusan növekedjen az európai városokban, bár sokak szerint már íagy is viszsafordíthatatlan a baj.

Számtalan biztonsági szakértő erősítette már meg korábban is az orosz elnök meglátásait. Ő csak annyit tett, hogy nyomatékosna figyelmeztette Európtá, mert közeleg aza pont, ami után már semmit sem lehet tenni, és a nyugati civilizáció maradandó károkat fog szenvedni.

Az orosz elnök szerint a legfontosabb, hogy azonnal be kell fejezni a migránsok utaztatását az unión belül és világosan ki kell nyilvánítani az unió vezetőinek a migránsoknak, hogy ne jöjjenek Európába mert úgy is ki lesznek utasítva.

Még az Unió vezetői, és a tagállamok politikusai bénultan nézik a migránsválság okozta Európai káoszt, Putyin határozottan cselekszik és igyekszik felszámolni a terrorista szervezeteket.

Ezt kellene nekünk is cselekednünk, ehelyett csak nézünk bambán, miközben Európát folyamatosan migránsokkal tömik, mint egy béna kacsát.avilagtitkai.com

Putyin döntött a támadásról!
– Jelenleg biztos vagyok benne, hogy döntött a támadásról − mondta tegnap este Joe Biden amerikai elnök utalva Vlagyimir Putyin orosz államfőre, aki szerint az elkövetkezendő napok bármelyikében megindíthatja az Ukrajna elleni inváziót. Biden állítását − az eddigiekhez hasonlóan − amerikai hírszerzési információkra alapozta, melyek szerint az orosz egységek elsősorban az ukrán fővárost vennék célba.

− Kijevet fogják támadni, a várost, melyben közel hárommillió ártatlan ember él

− mondta Biden. Az amerikai elnök hozzátette: még mindig nincs túl késő diplomáciai utat választani a feszültségek csillapítására.

Biden kijelentését megelőzően a két szakadár köztársaság, a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság vezetői bejelentették, evakuálják a civil, nagyobb részben orosz ajkú civil lakosságot az esetleges harcok által érintett területekről.

Az amerikai elnök − nyomatékosítva kijelentését − azt is elmondta, hogy az orosz szárazföldi erők 40-50 százaléka az ukrán határ közelében van elhelyezve, az elmúlt években eddig nem látott közelségben.

Ezzel szemben amerikai tisztviselők azt állítják, az egységek pozicionálása már több mint egy hete tart, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy az oroszok támadásra készülnek.

A feszültségek ilyen szintű eszkalációjához hozzájárult az is, hogy pénteken Donyeckben felrobbantották az oroszbarát köztársaság katonai vezetőjének gépjárművét. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet emellett arról számolt be, csak pénteken mintegy hatszáz robbanás történt a feszültségek által leginkább érintett Kelet-Ukrajnában.

A megnövekedett katonai aktivitás következtében a két kelet-ukrajnai szakadár köztársaság vezetői mobilizálták teljes haderejüket.

A Kreml tagadja Washington vádjait. Emellett Moszkva menekülttáborok felállítását rendelte el és minden, a szakadár köztársaságokból érkező civil tízezer rubel (körülbelül negyvenezer forintnyi) támogatást kap. Eddig csaknem hatezer civilt evakuáltak az érintett régiókból. A hét végén nukleáris hadgyakorlatot is tartanak majd az orosz erők.

80 ezer orosz katona állomásozik az ukrán határ közelében, és folyamatosan újabb emberek és harci eszközök érkeznek a régióba. Közösségi oldalakra feltöltött videókon jól látszik, mekkora orosz haderő érkezett az ukrán határra. Évtizedekkel ezelőtt még felderítőgépek, műholdak, kémek vadásztak volna efféle információkra, de a közösségi oldalak idején úgy látszik, ilyesmire nem is mindig van szükség: videók tucatjai mutatják be, mekkora haderő gyülekezik az orosz–ukrán határon.

Ekkora csapatmozgósításra a hidegháború óta nem volt még példa, s kétségtelen, ez már jóval több sima kardcsörtetésné: egy ekkora inváziós hadsereg mozgósítása, az utánpótlás helyszínre szállítása nyilvánvalóan sokmilliárd rubeles költséggel járt, Vlagyimir Putyin orosz elnök valóban hatalmas erőket hozott mozgásba. Az is kétségtelen, hogy – a haderő a felkészültségét és méretét tekintve – bármikor csapást mérhetnek az ukránokra az orosz katonák.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!