1 perce érkezett: Sosem látott rakétákat vetettek be az oroszok Ukrajnában

1 perce érkezett: Sosem látott rakétákat vetettek be az oroszok Ukrajnában


Amerikai hírszerzők szerint Oroszország olyan rakétákat vetett be a háborúban, amelyek pontos működését még ők is csak találgatják.

Az amerikai hírszerzés egyik tisztviselője el mondta a New York Timesnak, hogy az Iszkander–M nevű, rövid távú (értsd: „csak” négy-ötszáz kilométeres lőtávolságú) ballisztikus rakétákkal együtt az oroszok egy furcsa, eddig számukra is teljesen ismeretlen minirakétát vetettek be a háborúban.

EZEK A RAKÉTÁK KÉPESEK MEGTÉVESZTENI AZ ELLENSÉG LÉGVÉDELMÉT.

Az Iszkanderekhez ugyanis olyan, körülbelül harminc centis, rakétaszerű csalikat csatolnak, mint amilyen az alábbi képen is látható:

A kisebb rakéták akkor válnak le az Iszkanderrről, amikor érzékelik, hogy az ellenséges elhárítórakéták célba veszik. A csalik olyan elektronikus berendezéssel rendelkeznek, amely megzavarja a légvédelmi eszközök rádiójelét, közben pedig jelentős mennyiségű hőt bocsátanak ki, hogy magukra vonják az elhárítórakétákat. A New York Times szerint elképzelhető, hogy EZEK A CSALIK ZAVARJÁK MEG AZ UKRÁN LÉGVÉDELMET ANNYIRA, HOGY NEM TUDJÁK ELHÁRÍTANI AZ ÚJABB ÉS ÚJABB OROSZ RAKÉTACSAPÁSOKAT.

A csalirakétákat először február végén szúrták ki a szakértők a közösségi médiában terjedő fotókon. Méretük és alakjuk miatt sokan azt hitték, hogy valamilyen kazettás robbanóanyagnak a kisebb bombái lehetnek.

dddddddddd

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap