Atomfegyverekkel felszerelt orosz vadászbombázók hatoltak a légtérbe a.... - Mutatjuk a döbbenetes részleteket:

Atomfegyverekkel felszerelt orosz vadászbombázók hatoltak a légtérbe a.... - Mutatjuk a döbbenetes részleteket:


Atomfegyverekkel felszerelt vadászbombázók hatoltak a Svédországhoz tartozó, Gotland szigete fölé.

Egy percen keresztül tartózkodott két orosz vadászbombázó gép Svédország légterében március 2-án. A gépek atomfegyverekkel voltak felszerelve.

A háború február végi kitörése óta az oroszok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a NATO-hoz nem tartozó nyugati szomszédai továbbra se csatlakozzanak a szövetséghez. Erre irányuló szándékukat igen meglepő eszközzel nyomatékosították: két atomfegyverrel felszerelt vadászbombázó gépet küldtek a skandináv országhoz tartozó, Gotland szigete fölé, ahol tettek egy kört. Az esemény meglehetősen barátságtalan manőver volt az oroszok részéről.

A svédek két JAS 39 Gripen típusú könnyű vadászbombázót küldtek a betolakodók után, és le is fotózták azokat. Az egyértelműen fenyegetésként felfogható, nyilvánvalóan tudatos művelet volt.

Magdalena Andersson svéd miniszterelnök, egyébként még a háború elején sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy országa NATO-csatlakozásáról egyedül Svédország hivatott dönteni.

"Szeretném rendkívül világosan kifejezni magam. Svédország önállóan és függetlenül dönt saját biztonságpolitikájáról" - hangsúlyozta Andersson, írja a Portfolio.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap