Most érkezett! Putyin bejelentette azt, amit már korábban is lehetett sejteni! Az orosz elnök elrendelte, hogy a... - ITT vannak a részletek:

Most érkezett! Putyin bejelentette azt, amit már korábban is lehetett sejteni! Az orosz elnök elrendelte, hogy a... - ITT vannak a részletek:


Vlagyimir Putyin azt mondta, mivel az oroszoknak sem ad senki semmit ingyen, Oroszország sem fog jótékonykodni és ha a rubeles kifizetések nem történnek meg, a meglévő gázszerződéseket leállítják.

Vlagyimir Putyin videóüzenetet tett közzé nemrég, amiben bejelentette: aláírta a rendeletet, ami arról szól, hogy április 1-től a barátságtalannak tekintett országoknak nem a szerződésekben rögzített dollárban és euróban, hanem a hazai pénznemben, orosz rubelben kell kifizetniük az orosz gáz vételárát, írja a Reuters.

Ahhoz, hogy orosz földgázt vásárolhassanak, rubelszámlát kell nyitniuk orosz bankokban. Ezekről a számlákról történik majd a kifizetés a holnaptól szállított gázért
– mondta Vlagyimir Putyin.

„Ha ezek a kifizetések nem történnek meg, azt a vevők nemteljesítésének tekintjük, az ebből fakadó következményekkel együtt. Senki nem ad nekünk semmit ingyen, és mi sem fogunk jótékonykodni – vagyis a meglévő szerződéseket leállítjuk” – folytatta az orosz elnök.

Az orosz elnök elmondta még:

- úgy véli, hogy a nyugati szankciókat korábban előkészítették, és az Oroszország elleni gazdasági háború pedig évekkel ezelőtt -

- kezdődött, ugyanakkor a Nyugat mindent megtesz majd, hogy indokokat találjon az új szankciókra.

- szerinte a Nyugat célja az volt, hogy aláássák Oroszország fejlődését.

- a világ és a világgazdaság instabilitásából szerinte az Egyesült Államok fog profitálni, aki ezzel mások kárára oldja meg saját problémáit.

- az, hogy Európa cseppfolyósított földgázt vásárol az Egyesült Államoktól, több millió munkahely megszűnéséhez vezet majd a kontinensen.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap