Betörtek Putyin lányának villájába-Videó

Betörtek Putyin lányának villájába-Videó


Egy aktivistapáros betört Vlagyimir Putyin orosz elnök lányának biarritzi luxusvillájába, átnevezte azt “Villa Ukrajnára”, és felajánlotta menekülteknek. A két Franciaországban lévő orosz háborúellenes személyt őrizetbe vették a rendőrök az akció után.

Két orosz származású tüntető vasárnap megrohamozta Vlagyimir Putyin orosz elnök lányának franciaországi villáját, felhúzott egy ukrán zászlót és kicserélte a zárakat – számolt be a Local.fr az akcióról.

A Pierre Haffner álnéven író Pierre Lapurdi, egy magát “száműzetésben élő orosz bloggerként” jellemző aktivista az egyik önkényes házfoglaló, aki közétett egy videót is, amely bepillantást enged a biarritzi luxusépületbe, amelyet “Putyin kastélyának” nevezett.

A közösségi médián közzétett bejegyzése szerint azóta letartóztatták. Társát, egy Szergej Szaveljev nevű informátort is őrizetbe vettek a rendőrök. Vlagyimir Osecskin, egy másik száműzetésben élő orosz disszidens Facebook-bejegyzésben szólította fel a hatóságokat, hogy engedjék őket szabadon:

“Ezek a kedves emberek nem tettek semmi rosszat. Ők és mi mindannyian azt javasoltuk, hogy az orosz oligarchák villáit használják az ukrán menekültek befogadására” – írta üzenetében, majd hozzátette, hogy a rendőrségnek az embereket kell megvédenie, nem az oligarchákat.A The Insider nevű független orosz hírportál arról számolt be, hogy az aktivisták megtalálták az ingatlanban Kirill Sámalov, Katerina Tihonova (Putyin lánya) és volt férje útleveleinek másolatát.

Az Europe 1 francia rádióállomás szerint a Putyin családnak legalább három ingatlana van Biarritzban. A család közeli barátait és munkatársait, valamint egy volt orosz kémet is láttak az elmúlt években a délnyugati városban. A francia hírszerző szolgálatok állítólag rendszeresen végeznek kémelhárítási műveleteket az Atlanti-óceán partján lévő üdülőben.

Videó az ingatlanról:Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap