Orbán Viktor a Kossuth téren fontos mondanivalóval lépett a tömeg elé! ÍME:

Orbán Viktor a Kossuth téren fontos mondanivalóval lépett a tömeg elé! ÍME:


Orbán Viktor március 15-én délután a Kossuth téren tart beszédet. A kormányfőnek nincs könnyű dolga: választás előtt áll az ország, a szomszédban közben háború zajlik, és emiatt az egyébként eddig a koronavírus járvány akadályát a vártnál sokkal jobban megugró magyar gazdaságot komoly veszélyek fenyegetik. Arról nem beszélve, hogyan tud tényleg kimaradni a háborúból Magyarország - mely ma épp szabadságharcának évfordulóját ünnepli.

A beszédet nyomon követheti videón is:



Egész jól nézünk ki, talán még sosem néztünk ki olyan jól, mint éppen ma - kezdte a beszédét a tömeghez szólva a miniszterelnök. Emlékeztetett, hogy legutóbb október 23-án azért jött össze a Békemenet, hogy megüzenjék a "kormány mögé vágyakozó baloldalnak, hogy nem oda Buda." - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy most már úgy látja, "nem oda Pest sem."

A miniszterelnök ezután elmondta, hogy az azóta tartó harc jól alakult, az ellenzék a szétesés szélén áll.

- Az üstökösnek hitt miniszterelnök jelöltjük mára csak egy földbe csapódott, kihűlt kődarab. És vele együtt beleállt a földbe az egész baloldali miskulancia. Ma együtt sóhajt az ország, hogy micsoda szerencse, hogy most nem ezeknek a kezében van Magyarország kormányrúdja. Végső kétségbeesésükben idehívták Donald Tuskot is Lengyelországból. Idehozták azt a lengyelt, akit otthon is szégyellnek, aki saját pártját is szétverte. Donald Tusk maga a fekete macska, aki bajt hoz az emberre. Régi tanács, hogy sohase akadályozd meg abban az ellenfeledet, hogy hibát kövessen el! - mondta Orbán Viktor.

Mióta az eszünket tudjuk, a magyarok mindig ugyanazt akarták: legyen béke, szabadság és egyetértés, így mondták 1848-ban a márciusi ifjak. De ez nem maradhat puszta óhaj, mert akkor elszáll, mint egy könnyű lehellet. A békéhez, szabadsághoz, egyetértéshez ugyanarra van szükségünk: erőre. Gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki, gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamis gulyás a barakkjába. - mondta a miniszterelnök.

A béke, szabadság és egyetértés az erős népek jutalma. Övék a béke, a biztonság és a nyugodt élet. Az ő hajójuk mindig révbe és, őket kedveli a szerencse, ők mindig a talpukra esnek. Ezért álmodott Széchenyi és a többiek erős országot és ezért álmodunk erről mi is. Ez az erős ország nem szakadhat ki a népek naprendszeréből de mindig saját tengelye körül forog. Ehhez erő kell, ezt az erős Magyarországot építjük évről évre, ezt tesszük 12 éve - mondta Orvbán Viktor. - Nem térített el ettől minket se árvíz, se migráció, és nem téríthet el ettől se a háború, se a baloldal április 3-án - mondta.

A világ legszebb országa a mienk, a világ legtalálékonyabb emberei születnek itt, akik össze és szétforgatható kockát fabrikálnak, akik vakcinával terítik le a vírust, és ez a jószívű emberek országa is, Szent Erzsébettől az életükért futó embereket ma is segítőkig. Mindez szép, de erő nélkül mit sem ér, legyen előbb erőnk és aztán legyen igazunk. 15 milliónyian vagyunk a világban, nálunk hatalmasabb országok látókörében élünk. De ez nem ok a kishitűségre, a félelemre és az önfeladásra. Az erő nem csak izom kérdése. Az oroszlánt nem lehet lebirkózni, de lehet homokot szórni a szemébe. A medve szkanderben verhetetlen, de lehet az orrába karikát és láncot fűzni. A farkast verembe lehet csalni és mi tudjuk, hogy a vadkanból is lehet pörköltet csinálni.

- Egy országnak először is a lelkében kell erősnek lennie. Mi magunk tűzzük ii a céljainkat és nem hagyjuk róla lebeszélni magunkat, nem ostorozzuk magunkat, nem hajlongunk, nem kushadunk és nem rejtjük véka alá a véleményünket akkor sem, ha ez nem tetszik másnak. Nem akarjuk, hogy mindenkinek tetsszünk, mert ez lehetetlen és nekünk sem tetszik mindenki - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy nem kell félni a változásoktól, mert mindig az vitte előre Magyarországot és juttatta oda, ahol most van.

Kétszázezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna kormányon. Aki dolgozni akar, annak jut is munka. Van nemzeti alkotmányunk és egymillióval több állampolgárunk és mind a 15 millió magyarnak van anyaországa, egy az ország, egy a haza és egy nemzet - mondta a miniszterelnök.

És végre van belevaló külpolitikánk: képesek vagyunk lezárni határainkat a migráció előtt, lesz erős haderőnk, tekintélyt parancsoló egyetemeink, a világ sportrendezvényei egymásnak adják a kilincset. A magyar név megint szép lesz, mert a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük és erejük, hogy kiálljanak magukért- mondta Orbán Viktor.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap