INGYEN KAPNAK HÁZAT A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐ UKRÁNOK - ITT vannak a részletek:

INGYEN KAPNAK HÁZAT A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐ UKRÁNOK - ITT vannak a részletek:


INGYEN KAPNAK HÁZAT A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐ UKRÁNOK

A polgármesterek szerint mindenki jól jár.

A Fehér megyei Oláhrákos és a Botoșani megye Păltiniș hasonló cipőben jár: az utóbbi években a fiatalok a városok vagy a külföldi lehetőségek vonzására egyre nagyobb számban hagyják el mindkét települést, így azok lassan elnéptelenednek, egyre több az üresen álló szellemház – írja a Főtér.ro portál.

Két romániai település polgármestere különleges ajánlatot tett a háború elől menekülőknek: beköltözhetnek a falu üresen álló házaiba.

A legutóbbi népszámlálási adatok szerint 6 lakos lakik Oláhrákoson. Megtudtuk: felújítva kapnák meg a házakat a menekültek. Egy helyi férfi ugyanis, aki több évig Amerikában dolgozott felújított 12 üresen álló házat és az önkormányzattal együttműködve azokat adják oda rászoruló ukránoknak.

Két ukrán nő már be is költözött, egyikük pedig a lovait is magával vitte a településre.

A másik település, Paltinis nem aprózta el, egyenesen 200 házat ajánlott fel menekülteknek. A házakat akár végleg odaadják ingyen, az egyetlen feltétel, hogy a jelentkező menekültek gazdálkodó emberek legyenek, akik tudnak is mit kezdeni a felkínált javakkal, karbantartják, fejlesztik a gazdaságokat.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap