Ebben a pillanatban érkezett! ITT a válasz! ÍGY reagált Szijjártó Péter Zelenszkíj követelésére: - EZT lehetett sejteni

Ebben a pillanatban érkezett! ITT a válasz! ÍGY reagált Szijjártó Péter Zelenszkíj követelésére: - EZT lehetett sejteni


A külügyminiszter közösségi oldalán reagált Volodimir Zelenszkij azon követeléseire, miszerint Magyarország engedje át területén a fegyverszállítmányokat, valamint szüntesse meg a földgáz és kőolaj vásárlását Oroszországból.

Az Európai Unió miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján tegnap Volodimir Zelenszkij megismételte az ukránok két, már jól ismert követelését: Magyarország engedje át területén a fegyverszállítmányokat, illetve szüntesse meg a földgáz és kőolaj vásárlását Oroszországból. Szijjártó Péter, külügyminiszter a közösségi oldalán reagált a követelésekre. „Megértjük, hogy Ukrajna elnökének Ukrajna és az ukrán emberek a legfontosabbak. Nekünk viszont Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, ezért ezután sem engedjük át fegyverszállítmányokat hazánk területén. Ezek a szállítmányok ugyanis megsemmisítendő katonai célpontot jelentenének, és mi nem vagyunk hajlandók kockára tenni a magyar emberek életét, biztonságát.

Ugyanakkor azt is meg fogjuk akadályozni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát. Az Oroszországból származó földgáz- és kőolajszállítás leállítása hazánk energiaellátását lehetetlenítené el, egyúttal a rezsiköltségek drasztikus emelkedésével járna. Ezért továbbra sem támogatjuk a szankciók kiterjesztését az energiaszállításokra” – írta a külügyminiszter a bejegyzésben.



Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap