Ma reggel egy hajléktalan férfi ébresztett minket kapucsengő szóval. Még most sem hiszem el azt, ami ezután történt! Léteznek még ilyen emberek?

Ma reggel egy hajléktalan férfi ébresztett minket kapucsengő szóval. Még most sem hiszem el azt, ami ezután történt! Léteznek még ilyen emberek?

A kép illusztráció

Ma reggel hihetetlen dologra keltünk! Nem a telefonunk ébresztője szólalt meg először, hanem a kapucsengőnk. A férjem kelt fel és ment ki megnézni, hogy ki lehet az ilyen korán. Legnagyobb meglepetésére egy hajléktalan férfi állt a kapuban, egyik kezében szomszédunk pénztárcáját tartva. Tudni kell, hogy a szomszédasszonyunkat, tegnap kizsebelték a buszon, elvitték a tárcáját benne az összes iratával és készpénzzel, a Belvárosban.

A hajléktalan Óbudán találta meg a tárcát egy kuka dobva, miközben éppen élelem után keresgélt. Sajnos a pénz már nem volt benne, de az iratok hiánytalanul megvoltak és mivel tudja, hogy mennyire sok nyűgöt, utánajárást és pénzkidobást okoz az összes irat újra beszerzése, elindult a tárcával és elsétált vele hozzánk az Alagúthoz.

A szomszéd nem volt otthon mert éjszakás műszakban dolgozik, ezért hozzánk csengetett be, hogy adjuk át neki. Elmesélte azt is, hogy ez már a harmadik tárca egy év alatt, amit visszavisz jogos tulajdonosának.

Miközben beszélgettünk, megérkezett a szomszéd is, akinek hatalmas boldogsággal és megkönnyebbüléssel indulhatott így a napja. Nem intézte el egy halk „köszönöm”-mel a dolgot, pontosan átérezte, mekkora áldozatot hozott érte az, aki átgyalogolt a pénztárcával a városon, hogy visszajuttassa neki. Azt mondta, megnyugodhat, mert egész télen nem fog éhezni, erről ő gondoskodik!

Nagyon megható volt ezt hallani! Ez egy újabb bizonyíték volt arra, hogy nem a ruha és főleg nem a pénz teszi az embert!

Ha neked is elnyerte a tetszésedet ez a kis történet, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap