Mit művel már megint Mészáros Lőrinc, most az Ukrajnából menekültekkel tette EZT!

Mit művel már megint Mészáros Lőrinc, most az Ukrajnából menekültekkel tette EZT!


Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai menekülteket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt, írja a két vállalatcsoport közös sajtóközleménye.

A Mészáros Csoport, valamint az OPUS GLOBAL Nyrt. az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan egyeztet a hazai karitatív szervezetekkel. Az OPUS GLOBAL Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotelben összesen 360 fő befogadására alkalmas kapacitás áll rendelkezésre egyelőre a következő egy hónapban.

A szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak a szállodák szintén térítésmentesen. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a péntek óta eltelt négy napban 116 menekült számára nyújtott elhelyezést a Hunguest Hotels. A menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos OPUS GLOBAL Nyrt. nem vesz igénybe semmiféle állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést.

A Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttat a menekülteknek.



A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre. Mindemellett az OPUS-TIGÁZ Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet részére logisztikai kapacitásuk növelése érdekében.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap