MOST JÖTT: Fontos bejelentést tett Zelenszkij

MOST JÖTT: Fontos bejelentést tett Zelenszkij


Az ukrán elnök szerint már több mint 16 ezer orosz katona halt meg a háború kezdete óta.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök péntek esti videóbeszédében azt mondta, hogy az ország hadserege „erős csapást mért” Oroszországra, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítenek megvédeni a nemzetet – írta a CNN.

„Az elmúlt héten hősies fegyveres erőink jelentős csapásokat mértek az ellenségre” (…) Hálás vagyok védőinknek, akik megmutatták a megszállóknak, hogy a tenger akkor sem lesz nyugodt számukra, ha nincs vihar. Mert tűz lesz” – mondta Zelenszkij. Az ukrán elnök elmondása szerint a háború kezdete óta már több mint 16 ezer orosz katona halt meg. Moszkva pénteken 1350 orosz katona haláláról közölt információt, míg a NATO szerint 15 ezerre tehető az orosz veszteség.

„Azzal, hogy visszafogják Oroszországot, a mi védőink egy egyszerű és logikus gondolatra vezetik rá az orosz vezetést: beszélni kell. Jelentőségteljesen, sürgősen, tisztességesen. Az eredmény érdekében, nem a késleltetés kedvéért” – mondta. Hozzátette: minden Oroszországgal folytatott tárgyalásnak garantálnia kell Ukrajna szuverenitását és az ország területi integritását.

Zelenszkij emelett az ukrán menekültekről is beszélt, amellyle kapcsolatban közölte, hogy Ukrajna a héten 18 evakuálási folyosót hozott létre, így több mint 37 ezer ember menekülhetett el az orosz ellenőrzés, vagy ostrom alá került városokból. Külön kiemelte Mariupolt, ahonnan több mint 26 ezer lakost menekítettek ki. „A helyzet a városban továbbra is teljesen tragikus” – tette hozzá.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap