Rendkívüli közlemény! Ma behívóparancsot kapott rengeteg nyugalmazott és aktív katona..A honvédség AZONNALI bejelentést tett!

Rendkívüli közlemény! Ma behívóparancsot kapott rengeteg nyugalmazott és aktív katona..A honvédség AZONNALI bejelentést tett!


Valótlan információkat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton keresztül. A Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében küldik a hamis behívókat. Ezekben egy „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra”, illetve a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítják fel a címzetteket.

A Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki az MTI részére. A közleményben leszögezték, nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírekből és a magyarok félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

„A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket. Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el”

– írja a Magyar Honvédség, hozzátéve: Magyarországon béke van és annak megőrzése a cél.

A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek szolgálatra. Értesítést csak ők kapnak a feladatokról. A hamis levelek miatt a Honvédelmi Minisztérium megteszi a jogi lépéseket.Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!