Titkos információk szivárogtak ki Putyinról – EZ lehet a végső terv:

Titkos információk szivárogtak ki Putyinról – EZ lehet a végső terv:


Megváltozott Putyin viselkedése állítja az amerikai kémparancsok
Az egész világ számára rejtély, mi lehet az orosz államfő gondolataiban.

James Clapper amerikai kémparancsnok, aki felügyelte a CIA-t, az FBI-t, az NSA-t, és Barack Obama elnök egyik fő tanácsadójaként szolgált, betekintést nyújt abba, hogy milyen titkosszolgálati munka folyik Vlagyimir Putyin orosz elnök lelkiállapotának megállapítására – írja a BBC.

Putyin nagyrészt elszigetelt volt, különösen az elmúlt két évben a járvány miatt, és ezt az a tény is súlyosbítja, hogy nagyon kevés ember fér hozzá, ami nagyon megnehezíti az információgyűjtést. Így pedig sok mindent belelátnak abba, amit nyilvánosan tesz és mond

– mondta a BBC Radio 4 Today című műsorában.

A hírszerző tisztek kielemezték a képeket és Putyin beszédeit, melyek sok olyan dolgot árulnak el, ami nem egyezik a hagyományosan hideg, pragmatikus, gépszerű magatartásával.

Arra a kérdésre, hogy racionálisan gondolkozik-e azt válaszolta:

az ember azt reméli, hogy ha olyan államfővel van dolgunk, akinek az ujja a földgolyó legnagyobb nukleáris arzenáljának gombján van, akkor racionálisan gondolkodik. Sok szempontból azt gondolom, nagyon racionális. Mégis, a viselkedése az utóbbi időben megváltozott ahhoz képest, ami korábban jellemezte. Arról, hogy a Nyugat előáll-e egy lehetséges tervvel Vlagyimir Putyin legyőzésére, ahelyett, hogy egyszerűen fegyvereket adna Ukrajnának, Clapper azt mondja:

Azt hiszem, máris a lemorzsolódás háborújában vagyunk. Az oroszok első támadása kudarcot vallott, és most patthelyzetbe kerültünk. A kérdés így az, hogy ebben a helyzetben ki fog először visszalépni.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!