Újabb fenyegetés: Oroszország közölte, megtámadja az Ukrajnának szánt…

Újabb fenyegetés: Oroszország közölte, megtámadja az Ukrajnának szánt…


Az orosz külügyminiszter azt nem tisztázta, vélhetően tudatos elrettentésként, hogy az orosz haderő azelőtt támadná-e meg a fegyverszállítmányokat, hogy azok Ukrajna területére érnek, vagy csak utána.

Oroszország legitim katonai célpontnak tekinti azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket nyugati országok küldenek Ukrajnába – nyilatkozta Szergej Lavrov a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint.

Nagyon is érthetővé tettük, hogy bármilyen szállítmány, amely bejut Ukrajna területére, és amelyről azt gondoljuk, hogy fegyvert szállít, legitim célponttá válik

– szögezte le az orosz külügyminiszter, aki hozzátette azt is: Moszkva nem fogja hagyni, hogy más országok az Egyesült Államok közreműködésével Sz-300-as légvédelmi rakétarendszereket juttasson el Ukrajnába.

Szeretnék emlékeztetni minden országot, amely fontolóra veheti ezt az elképzelést, hogy ezek a szovjet és orosz gyártmányú rendszerek olyan kormányközi megállapodásoknak és szerződéseknek megfelelően vannak ott, amelyek felhasználói engedéllyel is rendelkeznek, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy harmadik országnak adják át őket
mondta Lavrov.

Jaroslav Naď szlovák külügyminiszter korábban bejelentette, hogy Szlovákia kész átadni Sz-300-as légvédelmi rendszerét Ukrajnának abban az esetben, ha az Egyesült Államoktól vagy más NATO-tagállamoktól megfelelő pótlást kap helyette.

A múlt hétvégén Szergej Lavrov orosz külügyminiszter helyettese, Szergej Rjabkov is bejelentette, hogy legitim célpontnak tekintik az Ukrajnának fegyvereket szállító konvojokat.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!