Nyugdíjemelés jöhet 2022-ben – már az időpontját is megmondták

Nyugdíjemelés jöhet 2022-ben – már az időpontját is megmondták


A Pénzügyminisztériumban már egyeztetnek róla.

Ha az ukrajnai konfliktus miatt a vártnál jobban megemelkedik az infláció, akkor akár már év közben, júniusban nyugdíjemelésre számíthatnak a nyugdíjasok – írja a Magyar Nemzet.

Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese azt is elmondta, a szaktárca folyamatosan elemzi az infláció alakulását, ez dönti el ugyanis végső soron, hogy kelleni fog-e évközbeni nyugdíjemelés.

A miniszterhelyettes mindehhez némi magyarázatot fűzött. A kormány korábban arra tett ígéretet, hogy garantálja az idősek ellátásának értékállóságát. Ezt szem előtt tartva minden év elején az infláció tervezett mértékével növelik a nyugdíjakat. Az idei esztendő kivételt volt, januárban nagyobb arányú, öt százalékos emelés lépett életbe.

– A mostani világpiaci viszonyok alakulása nyomán ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a pénzromlás üteme nyárra ennél nagyobb lesz

– mondta az államtitkár. Hozzátette: a nyugdíjtörvény arra kötelezi a kormányt, hogy ha az infláció az év végén magasabb az előzetesen tervezettnél, novemberben folyósítson az érintetteknek januárra visszamenőleges kiegészítő emelést.

Kiemelt fotó illusztráció

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap