Szigorít a kormány: súlyos büntetést kapnak az oltatlan emberek – Magyarországon is ez várható?

Szigorít a kormány: súlyos büntetést kapnak az oltatlan emberek – Magyarországon is ez várható?


Bár most úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány teljesen lecsengett, a szakemberek szerint ősszel újra visszatér a vírus. A virológusok azt mondják, náthává szelídülve velünk marad a covid, emellett úgy vélik, hogy amint visszatér a hűvösebb időjárás, berobban a hatodik hullám is. Dr. Rusvai Miklós szerint bár biztosra vehető egy újabb hullám érkezése, nem szabad elfelejteni, hogy ez a vírus már nem ugyanolyan, mint két éve.

„Fontos tudni, hogy a koronavírus nem fog ugyan eltűnni később sem, de ez a vírus már nem az, amivel két éve, vagy tavaly megküzdöttünk. Az omikron is enyhe, náthás tüneteket okozott. A lélegeztetőgépen lévők száma, a halálozások száma csökken, az érzékenyebbek, akár a magas koruk, más társbetegségük miatt viszont ezután is megszenvedhetik és ők ugyanúgy belehalhatnak”
nyilatkozott a virológus a Blikk-nek.

Magyarországon április 8-án csaknem elérte a 6 millió 404 ezret a beoltottak száma, ebből kis híján 6 millió 200 ezren vették fel a második oltást, míg 272 ezren már a negyediket is. Hazánkban eddig sem volt kötelező a védőoltás felvétele, azonban számos európai országban bevezették, köztük Olaszországban is, ahol most hivatalosan is visszatért a covid-szigor.

Az olasz egészségügyi tárca ugyanis több, mint 600 ezer 50 év feletti személyt azonosított, akik nem voltak hajlandók felvenni a védőoltást, így őket jelentős pénzbírsággal sújtja a helyi kormány. A bírság befizetéséről szóló felszólítások kézbesítése után az érintetteknek 10 napjuk lesz arra, hogy megindokolják, miért nem vették fel az oltást, de ha az indoklást megalapozatlannak találják, úgy be kell fizetniük a 100 eurós pénzbírságot.

Az olasz sajtó információi szerint a 600 ezer érintett közül több, mint 90 ezren Lombardiában élnek, amit a járvány európai gócpontjának tartanak, de több százezren laknak Milánó és Monza térségében.

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 2400 új fertőzöttet regisztráltak, és 37-en hunytak el. A szakértők továbbra is egyetértenek abban, hogy hazánkban nem szükséges kötelezővé tenni az oltást, és pénzbírságra sem kell számítania az oltatlanoknak.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap