Terhesen került műtüdőre a covidos szegedi kismama..Ma érkezett meg a hír, hogy..

Terhesen került műtüdőre a covidos szegedi kismama..Ma érkezett meg a hír, hogy..


Ahogyan arról korábban beszámoltak, gyógyultan távozott otthonába az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztályáról az a két kismama, akiket 2021 decembere és 2022 februárja között a koronavírus-járvány okozta súlyos tünetek következményeként ECMO gépek segítségével műtüdőre kapcsolva láttak el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai.

A sort 2022 áprilisában egy harmadik, szegedi anyuka követte, akit hasonló módon kezeltek az egészségügyi intézményben. Őt több mint 100 nap után engedték haza.

Óriási örömként élte meg osztályunk minden munkatársa, hogy nemrég a harmadik, műtüdővel kezelt kismamát is hazaengedhettük. Az édesanya koronavírusos volt, amikor a gyermeke még 2021 decemberében világra jött, tünetei ezt követően súlyosbodtak. Először a COVID-Intenzív Osztályra került, állapota azonban a szakszerű és gondos kezelés ellenére folyamatosan romlott. A kismama ezért átkerült az SZTE SZAKK AITI, Intenzív Osztályára, ahol 70 napig tartó, ECMO-gép segítségével műtüdő kezelést végeztünk. Ezt követően pár hétig szükséges volt a lélegeztetése, majd hosszú napokig készültünk arra, hogy fokozatosan felébresszük – idézte fel a történteket Prof. Dr. Babik Barna, az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet igazgatója.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap