Ezért lehet, hogy Berki Mazsi nem omlott össze férje temetésén a szakértő szerint

Ezért lehet, hogy Berki Mazsi nem omlott össze férje temetésén a szakértő szerint


Érdekes dolgokat mondott.

Berki Mazsi nem omlott össze látványosan elhunyt férje temetésén, és sokak szerint nagyon kimérten mondta el a búcsúbeszédet. Emiatt kérdőjelezték meg az özvegy érzelmeit, de a szakértő szerint ez közel sem így működik.

A gyásztanácsadó, Révész Liliána ezt mondta a Ripostnak:

"Megesik, hogy lefagynak az érzelmek. Nem véletlenül voltak régen a siratóasszonyok, akik elősírtak. Különböző, ahogy az emberek reagálnak, ahogy a gyászt is másként dolgozzák fel" - kezdte a szakember, aki szerint nem szép dolog megkérdőjelezni mások érzelmeit.

"Aggasztó, hogy valaki képes megkérdőjelezni egy másik ember fájdalmát. Csak mert nem látszik, nem biztos, hogy nincs is. A sírás is sok mindenen múlik, de elvárni nem lehet, ahogy kikövetelni sem. A sírás egyáltalán nem kelléke a temetésnek. Az is lehet, hogy a gyászoló nem a saját fájdalmára koncentrál a temetés alatt, hanem arra koncentrált, hogy mit tehet még az elhunytért"

Bizonyára úgy értette, hogy Mazsi inkább azt szerette volna, ha megboldogult férje búcsúztatója nem az ő gyászáról, hanem Krisztián emlékéről szólt volna - tette hozzá a lap.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS