Ökölnyi méretű jégdarabok hullottak az égből Kaposváron - Négy megyére ismét riasztást adtak ki! Mutatjuk milyen időjárás várható

Ökölnyi méretű jégdarabok hullottak az égből Kaposváron - Négy megyére ismét riasztást adtak ki! Mutatjuk milyen időjárás várható


Lecsapott a vihar szerdán az országra. Sok helyen jégeső is volt, több fát is kicsavart az ítéletidő. A kár sok helyen jelentős, így többek között Kaposváron is, amelyről a város polgármestere számolt be a Facebook-oldalán.

Szerda estére az ország több területére is megérkezett a vihar, ami miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban figyelmeztetést adott ki. A tegnap délutáni figyelmeztetés alapján szélviharra és jégesőre is volt esély. Utóbbi több helyen meg is érkezett volt, ahol 3-5 centiméter átmérőjű jégdarabok hullottak az égből, amelyek egyes helyeken még az ablaküveget is betörték.

Több helyen fákat csavart ki a vihar. Az egyik somogyi településen például a redőnyt zúzta szét a jégeső, máshol a növényekben tett kárt. A vihar Kaposváron is jelentős károkat okozott. Szita Károly, a város polgármestere közösségi oldalán példátlan természeti csapásként jellemezte a történteket.

Beszámolója szerint a városban dió nagyságú, helyenként ökölnyi méretű jégdarabok estek a városra, míg a szél több fát is kicsavart.

A városvezető bejegyzése szerint a levert levélzet teljesen elfedte a csatornarácsokat, több köz-, illetve magánépület ablaka is betört, de számos autó is megsérült.

Hamarosan újabb hidegfront érkezik, több megyére figyelmeztetés van érvényben Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az Index is beszámolt arrólm hogy hétvégén újabb hidegfront érkezik. Ugyanakkor csütörtökön még napos időre van kilátás, péntekre viszont már több helyen is előfordulhat csapadék.

Péntekre négy megyében figyelmeztetnek eddig zivatarokra:

Baranya megye,

Somogy megye,

Vas megye,

Zala megye.

Vasárnap már csak néhol alakulhat ki kisebb eső, zápor.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap