Tarol a vihar az országban! Szupercellák pusztítanak! Mindenki zárkózzon be, mert 5 centis jégdarabok is eshetnek! Mutatjuk merre vonul:

Tarol a vihar az országban! Szupercellák pusztítanak! Mindenki zárkózzon be, mert 5 centis jégdarabok is eshetnek! Mutatjuk merre vonul:


Hidegfront érkezik nyugat felől, heves zivatarokat hoz magával.

A várható heves zivatarok miatt 14 megyében narancssárga figyelmeztetés van érvényben, délen akár a legmagasabb fokú, piros riasztás is érvénybe léphet. Szupercellák okoznak pusztítást az ország déli felén, többfelé 3-5 centiméter átmérőjű jégdarabok törtek ripityára ablaküvegeket, tetőket

Szupercellák okoznak pusztítást szerdán az ország déli felén, többfelé 3-5 centiméter átmérőjű jégdarabok törtek ripityára ablaküvegeket, tetőket, írja az Időkép.

A lap élő közvetítéséből kiderül, több helyen is diónyi jég hullott, így a nyugati határnál, Tolnában, Baranyában, Somogyban és a Duna mentén egyaránt készültek fotók az akár golflabdányi méretű darabokról.

Több helyen fákat csavartak ki az év eddigi legnagyobb viharai, Kaposváron özönvíz keletkezett., ami a közlekedést is megnehezítette. A Sonline azt írja, Somogyban valahol a redőnyt zúzta szét a jég, van ahol a növényekben tett kárt.

A hidegfront mindeközben kelet felé tart a hidegfront, a frontvonalon tomboló záporok, zivatarok késő estére a keleti határt is elérik. Az ország északi felében kisebb viharokra, míg délen, délnyugaton többfelé heves eseményekre is számítani lehet.

Azokon a tájakon, ahol a zivatarok átvonultak, 10 fokot esett vissza a hőmérséklet, északnyugaton 15 fokra hűlt a levegő.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap