Zelenszkij nagyon odapörkölt Magyarországnak

Zelenszkij nagyon odapörkölt Magyarországnak


Az ukrán elnök nem finomkodott a Davosban, a Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a magyar kormány nem úgy látja a világot, ahogy van. Szerinte Magyarország azzal, hogy továbbra is blokkolja az orosz olajembargót, finanszírozza Oroszország ukrajnai háborúját, írja az Index.

Zelenszkij a magyar kormány döntését Davosban, a Világgazdasági Fórumon bírálta.Az ukrán elnök úgy véli, hogy Magyarország az olajvásárlással finanszírozza Moszkva Ukrajna elleni háborúját. Az ukrán államfő szerint a hatodik szankciós csomagot, amely már az olajembargót is tartalmazza, nagyon hosszú tárgyalások előzik meg. Álláspontja az, hogy Oroszország ezen idő alatt 200 milliárd dollárt fog keresni az energiahordozó értékesítésével.

„Ilyen összegekért bármilyen fegyvert vásárolhatnak. Bevezetik a hatodik csomagot? Nem. Miért? Magyarország miatt. Ők valahogy nem úgy látják a világot, ahogy van”

mondta Zelenszkij. Hozzátette: Budapest azzal indokolja álláspontját, hogy jelentős forrásokra van szüksége az orosz olajról való lemondáshoz.

„Elmondtuk nekik, hogy Ukrajnában emberek halnak meg, gyerekek halnak meg, megölik őket. Mint Texasban, egy 18 éves gyilkos, úgy nálunk is 18 éves katonák érkeztek Oroszországból, és kínozták meg a gyerekeket. Elmondták nekik, és azt mondják: minden világos. Majd felteszik a kérdést: »És mi van az olajjal? Hol kaphatunk pénzt?”
– fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

(Kiemelt kép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. március 21-én készített és közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán néphez fordul egy közvetített beszéd közben. fotó: STR / UKRÁN ELNÖKI SAJTÓSZOLGÁLAT / AFP)

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap