Brutális vonatbaleset! Legalább 3 halottja és 50 sérültje van a tragédiának - ITT vannak a drámai részletek:

Brutális vonatbaleset! Legalább 3 halottja és 50 sérültje van a tragédiának - ITT vannak a drámai részletek:


A Los Angelesből Chicagóba tartó gyorsvonat egy kietlen és sötét szakaszon robogott hétfő délután, ám a mozdonyvezető nem vette észre a hatalmas munkagépet a kereszteződésben, ami felé nagy sebességgel közeledtek. A vonat óriási sebességgel csapódott neki, és mind 10 vagon lecsúszott a sínről, majd az oldalára borult a több száz utassal együtt.

A Missouri térségében kisiklott vonat utasainak számáról eltérő adatokat közölnek az amerikai hírportálok: a legóvatosabb becslések szerint is több mint 200 embert ült a baleset pillanatában a vonaton. Az ütközés Mendon közelében történt egy kavicsos, kivilágítatlan úton – írja a Washington Post. A karambol következtében a munkagépet vezető sofőr és a vonat 2 utasa is életét vesztette. Jennifer Homendy, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács elnöke szerint még korai megállapítani, hogy az ütközést okozó jármű miért tartózkodott a síneken.

A CNN legfrissebb hírei szerint eddig legalább 50 ember szállítottak kórházba az utasok közül. Az egyik túlélő, Rob Nightingale részletesen beszámolt az ütközés borzasztó pillanatairól:

„Olyan volt, mint a lassított felvétel. Hirtelen csak azt éreztem, hogy felém billen. Láttam a földet az ablakom felé közeledni, aztán mindent befedett a törmelék és a por. Az oldalára borult a vagon, majd teljesen csend lett. Csak némán ültem ott, nem hallottam semmit. Aztán a szomszéd vagonban felsírt egy kislány”.

A tragikus vonatbalesetről készült döbbenetes felvételek elárasztották a hírcsatornákat és az internetet. A Rob Nightingale által az ütközés utáni pillanatokról készült felvételt itt láthatja:



A legalább 207 utast szállító vonat egy vidéki, kietlen tájon csúszott le a sínekről. / Fotó: Northfoto

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap