Kiadták a riasztást! Ha itt laksz, akkor inkább csukd be az ablakot. Brutális vihar jön - Mutatjuk, hol csap le a vihar.

Kiadták a riasztást! Ha itt laksz, akkor inkább csukd be az ablakot. Brutális vihar jön - Mutatjuk, hol csap le a vihar.


Június vége van, már berobbant a nyár, az első kánikula is megérkezett. A nagy felmelegedés folytatódik, az Országos Meterológiai Szolgálat a teljes országra érvényes figyelmeztetést adott ki a hőség miatt. Ráadásul a fél országban már másodfokú, narancs riasztás van érvényben, hiszen a napi középhőmérséklet 27 fok felett lesz.

A hőségriadó mellett pedig már 7 megyére a zivatar riasztást is kiadtak. Nemcsak a csapadék miatt kell ezekben a megyékben nagyon figyelni, hiszen villámlásra is lehet számítani, emellett erős széllökésekre és még jégesőre is.

Az érintett 7 megye:

Fejér-,
Győr-Moson-Sopron-,
Komárom-Esztergom-,
Somogy-,
Vas-,
Veszprém-,
Zala-megye

Hogy mi várható kedden?

Sok napsütés a gomolyfelhők mellett, elsősorban északon kell zivatarra számítani. Ettől függetlenül tovább fokozódik a hőség, 33-38 fokra kel számítani miközben azért az északi szél megélénkül - írja a köpönyeg.hu

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap