Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,hogy György szombaton otthonában meghalt!

Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,hogy György szombaton otthonában meghalt!


Meghalt Moldova György, Kossuth-díjas, Karinthy-gyűrűs, Prima Primissima díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. A legolvasottabb kortárs magyar író, a szatírák, riportok mestere 88 esztendős volt.

Moldova György szombaton otthonában, családi körben hunyt el. "Tiszta és rettenthetetlen szellemét megőrizzük, írásai, hite, elvhűsége velünk marad és mindannyiunkkal, akik őt olvassuk" - írta közleményében lánya, Moldova Júlia.

Moldova Györggyel a Blikk márciusban készített nagyinterjút: két könyvön dolgozott és magánéletében is komoly változások voltak: megnősült.

Sajátos, bensőséges hangulatú esküvő volt az, mindenféle felhajtás, cicoma nélkül. Két szépkorú, sikeres ember kötötte össze az életét, dacolva korral, vágtató idővel és a körülöttük lévő zűrzavaros világgal. Palotás Katalin gyakorlatilag egy életen át várt arra, hogy ne csak munkakapcsolatban legyen Moldova Györggyel. S amikor a legendás író évtizedek után elvesztette, eltemette feleségét, és újra megpróbált értelmet és célt találni a hétfőkben, a szerdákban – akkor kötötték össze az életüket.

– Megható pillanatok voltak. S az ember öreg fejjel is ki tudja mondani az igent – nyilatkozta Moldova György.

– Az otthonunkban történt mindez, eljött hozzánk az anyakönyvvezető, s mi szépen, elegánsan felöltözve, tanúk jelenlétében fogadtuk, aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie. Katalin csodálatos nő, sokat jelent számomra, hogy van, támogat és mellettem, mögöttem áll. Vigyáznunk kell magunkra és egymásra. Nyolcvannyolc évesen már csak óvatosan tervezhetek. A Covid például egyszerűen leterített bennünket. Katalint és engem is. Hiába kaptuk meg a harmadik oltást, a vírus megbetegített és napokig az ágyból sem tudtunk kikelni. Jártányi erőnk sem maradt. De talán már túl vagyunk rajta. Túl vagyunk a nehezén.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap