Kiderült, Berki Krisztián ezt a súlyos örökséget hagyta maga után

Kiderült, Berki Krisztián ezt a súlyos örökséget hagyta maga után


Ezt mondta el Berki egyik rokona.

Berki Krisztián mindig igyekezett magáról azt a képet mutatni, hogy ő egy rendíthetetlen kőszikla - anyagi tekintetben is. Így mindenki azt gondolta, hogy Berkinek rengeteg pénze van, és bármit megengedhet magának. A külvilág felé mutatott kép szerint ő dúsgazdag fiatalember volt, akinek a garázsában méregdrága luxusautók sorakoznak, akinek sikeres floridai vállalkozásai és ingatlanai vannak, és ha kedve szottyan, Miamiban vagy éppen Mexikóban szórja a pénzét. Úgy váltogatta csuklóján a több milliós luxusórákat, mint más a ruháját, és csakis designer holmikban volt hajlandó megjelenni. Élete utolsó hónapjaiban pedig belevágott a gazdagok sportjába is: golfozni tanult.

Mindennapra új ing
Mondjuk az is igaz: volt idő, amikor az egykori Fradi-vezér és médiaceleb valóban hatalmas összegeket keresett. Viszont a megkeresett pénzt szórta is két kézzel. Hogy csak egy nagyon jellemző példát mondjunk: imádta a fehér ingeket, ám csakis a luxus márkájú, kézzel készített ingek jöhettek szóba – de azokat is csak egyszer volt hajlandó felvenni...

– 60 és 100 ezer forint között vannak ezek a kézzel készült, minőségi ingek. Ha ezt beszorozzuk az év minden napjára, 20 millió körüli nagyságrendről beszélünk – nyilatkozta három évvel ezelőtt. Amikor pedig a sikerről tartott előadást, elárulta, hogy szerinte a sikerhez a designer cuccokon kívül hozzá tartozik a luxuskaróra és a drága autó. - Két órám van, ami tízmillió feletti, a többi az alatti.

Minden csak kirakat volt
Azonban még életében többször kiderült, hogy a fényűző élet nem egészen olyan, mint amilyennek látszik. Például amikor Instagram-oldalán bemutatta új lakberendezőjét, egyből érkezett a komment: „Vajon őket kifizeted, vagy hoppon maradnak mint a régi lakás lakberendezői?” Ugyanis a lakását átalakító pár nemrég be is akarta perelni, mert állítólag egy fillért sem láttak a munka milliós ellenértékéből. Míg volt párja, Hódi Pamela halála előtt két héttel arról beszélt, hogy Berki eddig még egy fillér gyerektartást sem fizetett neki. Mint kiderült, majd 1,4 millió forint gyerektartással tartozott.

- Minden csak kirakat volt – mesélte lapunknak Krisztián egyik rokona. – A tévés felkérései révén egy időben valóban elég jól keresett, de ezek aztán megszűntek. Az utóbbi időben már csak olyan bevételei voltak – ha voltak –, amelyet influenszerként keresett. Krisztiánnak voltak nagyon látogatott közösségi oldalai, így a cégeknek például megérte, hogy egy-egy reklámposztért cserébe finanszírozzák a külföldi útjait a repülőjegyekkel együtt, és nekik csak azt kellett fizetnie, amit ott a helyszínen ettek, ittak. De az autós cégeknek is megérte, hogy tartós használatra odaadtak Krisztiánnak egy-egy luxus járművet. Krisztiánnak ugyanis soha nem volt Bentley-je, vagy más luxusautója. És Mazsi most adogatja vissza a cégeknek azokat a dolgokat, amelyek kölcsönben voltak Krisztiánnál.

Mazsi üzlete is ráment már
És bár állítólag Mazsi szülésének élő közvetítésével tízmilliókat kerestek, a férfi életmódja mellett ez a pénz sem tartott sokáig. Így most már arról hallani, hogy tízmilliós nagyságrendben maradtak utána tartozások.

- Krisztián büntetőfékezéses bírósági ügye után az ilyen felkérései is lecsökkentek, így nehéz anyagi helyzetbe kerültek – folytatja a rokon. – És most törvény szerint az adósságok visszafizetése is a feleségére, Mazsira marad. Nem lesz egyszerű, mert ő annak idején egyetlen bevételi forrását, a vállalkozását is eladta. Ugyanis Krisztiánnak sem volt épp egy fillérje sem, amikor összejöttek, így Mazsi a jól menő cukrászdáját adta el, hogy legyen miből új életet kezdeniük Krisztiánnal. Most majd döntenie kell: visszautasítja-e az örökséget teljes egészében, és ezzel megszabadul az adósságoktól is, vagy elfogadja, de akkor rá marad az összes adósság is.

Vigyázott, hogy látszon is
Berki csak luxusautókat vezetett. Egy ideig Porschéval, majd Ferrarival járkált. Ezt egy hatalmas Mercedes követte, ami egy BMW-vel együtt érkezett a médiasztárhoz. Ezeket később az ominózus, „büntetőfékezős”, aranyszínű Bentley követte. Utolsó posztjában is egy Porsche előtt fotózkodott… És amikor az éppen aktuális autójáról posztolt, mindig ügyelt arra, hogy a képen látszon a luxuskarórája is. Így például amikor a Porschéban fotózta magát, a csuklóján megvillant egy majd harmincmillió forintos Hublot MP-05 Laferrari Titanium karóra is.

Klasszikus, igényes férfimodell
Berki azt állította: nem véletlen, hogy öltözködésében is ragaszkodott a luxushoz.

- Sokan azt mondják, hogy sznob vagyok, de én azt gondolom, hogy egy klasszikus, igényes férfimodellt testesítek meg itthon – nyilatkozott erről ő maga annak idején. – Ha én stílusról és eleganciáról beszélek, akkor azt meg tudom mutatni magamon, hogyan is néz ki. Először valakinek legyen stílusa, utána kérdezzen meg engem, hogy jó vagy nem, mert ehhez is én értek.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS