Kiadták a riasztást: Durva jégeső söpör végig az országon – ITT JÁR MOST:

Kiadták a riasztást: Durva jégeső söpör végig az országon – ITT JÁR MOST:


Elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a meteorológiai szolgálat.

Elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a meteorológiai szolgálat.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.- írja a katasztrófavédelem.

Itt a hidegfront, este lecsaphat a vihar és a jégeső A hét második napján a felhők mellett sok napsütésben gazdag idő várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt adott ki figyelmeztetést Magyarország több megyéjére. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. A szakadozott frontális felhőzet levonulása után az ország nagy részén általában kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk. Elsősorban csak a délnyugati országrészben és az északkeleti határvidéken várható gomolyfelhő-képződés – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hozzáteszik, napközben kicsi a csapadék valószínűsége, majd késő délutántól, estétől a délnyugati határvidéken növekszik a záporok, zivatarok esélye. Az északnyugati szelet a délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérik erős, a hegyekben akár viharos széllökések.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 25 ÉS 31 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

Kedd este az ország nagyobb részén derült vagy gyengén fátyolfelhős idő várható, de a délnyugati tájakon több lehet a felhőzet, és ott van esély zápor, zivatar kialakulására is. Az északias szél mérsékelt lesz, de zivatar környezetében megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 19 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb lehet.

Ismét jönnek a zivatarok
A szolgálat zivatar miatt három megyére egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki. Hozzáteszik: az esti órákban a délnyugati országrészbe nyugat felől érkezhet néhány gyors mozgású zivatar, amelyeket viharos (akár 60-80 kilométer per órás) széllökések és jégeső (akár 2 centimétert meghaladó átmérő) kísérhet.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint hidegfront érkezik, amely csak kissé mérsékli a meleget. Többeknél előfordulhat fejfájás, növekvő reakcióidő, vérnyomás-ingadozás.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap