Óráink vannak hátra: kiadták a riasztást, brutális vihar csap le – ITT JÁR MOST:

Óráink vannak hátra: kiadták a riasztást, brutális vihar csap le – ITT JÁR MOST:


Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.

Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.

A hőség és a zivatarok veszélye miatt is több megyére adott ki figyelmeztetést hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet nagy területen 25 Celsius-fok felett lesz, de az Alföldön helyenként a 27 fokot is elérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű, késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A hőség veszélye miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A délutáni órákban a nyugati határhoz közeli területeken – jelentős bizonytalanság mellett – az országba besodródhat egy-egy zivatar, az esti óráktól pedig egy nyugat felől érkező hidegfronthoz kapcsolódóan főként a Dunántúl északi felén lehet számítani zivatarokra, melyek kelet felé mozogva várhatóan fokozatosan gyengülni fognak, és az éjféli órákig a középső országrészt is elérhetik. A Dunántúlon helyenként hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérhet.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap