Bankkártyások figyelem,fontos változás lépett életbe,aminek nem fog örülni

Hogyan fizess kevesebb mint 50%-ot áramért! Íme a pontos részletek:A CIKK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ


Bankkártyások figyelem,fontos változás lépett életbe,aminek nem fog örülniFinomította a kormány a különadókkal kapcsolatos rendeleteit, mégpedig annak érdekében, hogy az azonosan érintsen minden adózót és hasonló ügyletek esetén azonos plusz közteher essen az adózókra.

A kormány módosította az úgynevezett extraprofitadókról június 4-én hozott rendeletét – írta a Bank360.hu. A katatörvénnyel egy időben megjelent az ezekről adókról szóló kormányrendelet módosítása a Magyar Közlönyben. Engedtek az értékpapírügyletekre is bevezetett tranzakciós illetékből.

Az eredeti rendelet szerint csak akkor adott mentességet a 0,3 százalékos, maximum 10 ezer forintos tranzakciós illetéket fizetése alól a pénzügyi eszköz vétele után, ha a befektetési szolgáltatást a Magyar Államkincstár vagy a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény nyújtotta volna.

Ez most kiegészült azzal, hogy nem kell a tranzakciós illetéket fizetni, ha az ügylet magánszemély (kivéve egyéni vállalkozói minőségében) javára vételenként 20 ezer forintot meg nem haladó értékben történik.

Ezzel lényegében kiküszöbölik azt, hogy az értékpapírügyleteknél azt a tranzakciót is megadóztassák, amit az átutalásoknál nem. Ott ugyanis a magánszemélyek bankszámlájáról történő átutalás 20 ezer forintig illetékmentes.

Szigorítás az értékpapírügyleteknél, hogy a határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtóknak is meg kell fizetni a tranzakciós illetéket. Ezzel kiküszöbölik a befektetési szolgáltatók versenyhátrányát.

Változás a bankolásnál
A bankoknál a különadó alapja továbbra is a helyi adó megállapításához meghatározott nettó árbevétel. A módosítás szerint viszont ebbe nem tartozik bele a bankok nem szokásos tevékenység keretében keletkezett áruértékesítésből, szolgáltatásnyújtásból származó bevétele, valamint a futamidő közben vagy futamidő végén visszavett, majd értékesített eszköz könyv szerinti értéke.

Forrás