Most adtak ki riasztást: durva ami jön az ország felé,itt lehet hatalmas jégeső

Most adtak ki riasztást: durva ami jön az ország felé,itt lehet hatalmas jégeső


Az érintett területeken akár húsz milliméternél is több csapadék eshet.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, számolt be róla a katasztrófavédelem.

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

A riasztások által érintett területeket, járásokat a met.hu-n elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Vasárnap az ország több területén is csapadék várható, helyenként jégeső és erős szél is társulhat hozzá. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok alatt marad. Észak felől okklúziós front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, így a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű.

Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

A déli óráktól északkeleten (főként Borsod, Zemplén, Szabolcs, Hortobágy térségében) alakulhatnak ki elszórt zivatarok, néhol felhőszakadással (rövid idő alatt > 25-30 mm csapadékkal), kisebb méretű jéggel, viharos (~60 km/h-s) széllel.

Napközben az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések az Észak-Dunántúlon, Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza közén helyenként elérhetik a 60-65 km/h-t.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap