Nem bírta tovább beteg gyerekével Zsolt, öngyilkos lett - ÍME a drámai részletek:

Nem bírta tovább beteg gyerekével Zsolt, öngyilkos lett - ÍME a drámai részletek:


A többszöri megpróbáltatás után az anyuka egyedül maradt három gyermekével. Ezért nagy szükségük van minden segítségre.

Egymás után mérte a sors a csapásokat a Vékony családra. Auréliának két egészséges gyermek után koraszülöttként jött világra harmadik gyermeke, Máté. Ez pedig 19 évvel ezelőtt egy csapásra megváltoztatta az életüket. A kisfiú mindössze 4 hetes volt, amikor leállt a légzése, emiatt agykárosodást szenvedett és epilepsziás is lett. Azóta pedig 24 órás gondozásra szorul.

„A fiam annyira súlyos állapotban volt, hogy az orvosok azt mondták nekünk, a hároméves kort sem éli majd meg. Ehhez képest már betöltötte a 19-et is, de még mindig egy időzített bomba. Máté egész életében napi 24 órás ellátást igényelt és fog is. Jelenleg ott tartunk, hogy 6 szót tud kimondani, ilyet, hogy apa, anya, vagy a tesói nevének a kezdőbetűit. Nagyobb fejlődésre már nem számítunk, igazából mindent próbálunk megadni neki, amit csak tudunk, mindaddig, amíg velünk lesz” – árulta el a Blikknek Máté édesanyja, Aurélia.

Máté 12 éves korában a szülei elváltak, amikor a családfő összejött a fiú gondozónőjével. Az apja, Zsolt vette magához beteg gyermekét és egészen mostanáig ápolta. Két évvel ezelőtt azonban szétmentek az ápolónővel. Az anyuka szerint nem bírta tovább elviselni a gondozásra szoruló fiával járó terheket, ezért vetett véget önkezével az életének Zsolt – tudta meg a Blikk.

Június 28-án, miközben a szülei és fia aludtak, Zsolt a házuk teraszán felakasztotta magát. Holttestére másnap reggel találtak rá.

„Az utóbbi időben kicsit látszott rajta, hogy depresszióval küzd, de nem gondoltuk volna, hogy ez történik majd. Nem csak Máté, de a másik két fiunk édesapja is volt, nagyon megráztak minket a történtek. A fiam békésen aludt a szobájában, miközben az édesapja önkezével vetett véget az életének. El sem tudtuk képzelni, hogy ilyen megtörténhet. Tudom, hogy sok feladat hárult rá a fiunk ellátásával, de ezt senki sem látta előre” – mondta megtörten az édesanya.

Az anyuka ezáltal nagyon nehéz helyzetbe került. Teljes állásban kell gondoskodnia Mátéról. Így segítségre szorulnak. Jelenleg a beteg fiúnak egy új babakocsira gyűjtenek, mert a régit kinőtte.

A családot az Együtt Lépésről Lépésre alapítványon keresztül lehet támogatni ide kattintva.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap