Rendkívüli hír! Meggondolta magát! Hegedűs Zsuzsa mégsem mond le a posztjáról - ETTŐL gondolta meg magát:

Rendkívüli hír! Meggondolta magát! Hegedűs Zsuzsa mégsem mond le a posztjáról - ETTŐL gondolta meg magát:


A szociológus Orbán Viktor tegnapi bécsi, rasszizmus elleni kiállásának hatására gondolta meg magát. Hegedüs legújabb levelében már azt írja: „büszke vagyok Rád”, a „segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz”.

Ahogy arról a Blikk beszámolt, kedden lemondott a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségéről Orbán Viktor egyik legrégebbi tanácsadója, Hegedüs Zsuzsa.

A szociológus a magyar kormányfő szombati, Tusnádfürdőn mondott beszéde miatt döntött úgy, részben szakít a kormánnyal. Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén hosszas monológjában többek között a „fajok keveredéséről” értekezett, amit Hegedüs Zsuzsa „tisztán náci” beszédként értékelt.

A tegnapi napon azonban Orbán Viktor az osztrák kancellárral találkozott, ott pedig úgy nyilatkozott, lehet, hogy félreérthetően fogalmazott.

"Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett" - mondta csütörtökön a miniszterelnök, ami úgy látszik, az elmúlt napokban kifejezetten keményen nyilatkozó Hegedüs Zsuzsa szívét is meglágyította.

A szociológus a Mandinerhez juttatta el legújabb, Orbán Viktornak címzett levelét, amiben kijelenti: nagyon büszke a kormányfő bátor kiállására és ezek után okafogyottá is vált a lemondása.

A teljes levél így szól:

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este (csütörtökön – a szerk.) el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap