2 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 10 km-es a torlódás, forgalmat megállították, nincs átjutás.A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10 kilométeres.

2 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 10 km-es a torlódás, forgalmat megállították, nincs átjutás.A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10 kilométeres.

A kép illusztráció

BALESETEK, TORLÓDÁSOK, RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYEK

2022. augusztus 02. 08:29

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M3-as autópályán a főváros felé az M0-s autóút csomópontjánál három személyautó ütközött össze. A 12-es km-nél két sávot lezá

Az M0-s autóút keleti szektorán az M5-ös autópálya felé, a Gyál kijáratnál két személyautó karambolozott. A 37-es km-nél a sérült járművek forgalmi akadályt nem képeznek, de fokozott óvatossággal vezessenek az érintett szakaszon!

A 71-es főúton Balatonrendes térségében két személyautó ütközött össze. A 69-es km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Az M7-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon, a 27-es és a 33-as km között az elválasztó sávban dolgoznak. Mozgó tereléssel, délután fél 5-ig a belső sávot lezárták, lassulásra számítsanak!A főváros irányába a 33-as és a 26-os km között ugyancsak fenntartási munkát végeznek, ott 8 órától délután fél 5-ig szintén a belső sávot zárják le.

Az M5-ös autópályán a főváros irányába Csengele térségében, a 132-es és a 126-os km között burkolatfelújítást végeznek, a belső sávot lezárták. Napközben torlódásra lehet számítani.(Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Az M35-ös autópályán az M3-as autópálya felé vezető oldalon, a 38-as km-nél a Debrecen-nyugat csomópont le és felhajtó ágát, várhatóan 08.05-én péntekig lezárták építési munka miatt. Kerülni a 40-es km-nél lévő Debrecen-Ondód/Ipari park csomóponton keresztül, a városon át, a 354-es főút felé lehet!

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 5-ös és a 10-es km között burkolatot javítanak, a külső sávot lezárják. A munkavégzés a 10-es km-nél lévő Diósd csomópont lehajtó ágát is érinti, de a kihajtás továbbra is lehetséges.

RENDŐRSÉGI KÖZLEMÉNYT ADTAK KI pár órája : 700 ezer magyar lesz veszélyben péntektől – MINDENKIT! figyelmeztetett a rendőrség!

Kezdődik az őzek párzási időszaka, ezért fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub is.Földvári Attila, a védegylet főmunkatársa szombaton az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy július közepétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, ilyenkor az állatok nappal is aktívabbak és figyelmetlenebbek, az évente elütött mintegy 4500 őz nagy része ez alatt az egy hónap alatt lesz baleset áldozata.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az állatok elütése közúti baleset, ezért értesíteni kell a rendőrséget, akik pedig az érintett vadásztársaságot tájékoztatják, hiszen a vad az ő tulajdonuk, így ők gondoskodnak majd az elszállításáról.

Albert Péter vezetéstechnikai szakértő arról beszélt, hogy a vadbaleseteknek csak kisebb része elkerülhetetlen, többségük megfelelő sebesség mellett elkerülhető lett volna.

A balesetek jelentős része megelőzhető, ha néhány szabályt betartunk:

Ne csak a vadveszélytáblával jelzett útszakaszon vezessünk fokozott figyelemmel az üzekedés ideje alatt.

A rosszul belátható szakaszokon, illetve rossz látási viszonyok mellett lassítsunk.

Ha látjuk, hogy őz szaladt át előttünk, számítsunk arra, hogy másik is követi. Ilyenkor lassítsunk, esetleg dudáljunk!

Amennyiben elkerülhetetlen az ütközés, vészfékezzünk, ne rántsuk el a kormányt! Ha átsodródnánk a szembe sávba, vagy letérnek az útról, abból még komolyabb baleset lehet.

Még több jótanács a rendőrségtől

Ne telefonáljunk! Ha másra figyelünk, lassabban tudunk reagálni.

Kapcsoljuk fel a távolsági fényszórót lakott területen kívül. Így nagyobb területet láthatunk át.

Tartsunk nagyobb követési távolságot és folyamatosan figyeljük az út mindkét oldalát.

A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkedhetnek. Van, hogy nem mozdulnak, de az is lehet, hogy megugranak és valamelyik irányba vágtatni kezdenek.

Lakott területen belül is találkozhatnak őzekkel vagy más vadállatokkal. Általában sötétedés után jönnek elő, de gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhatnak.

Ha elpusztult, vagy haldokló vadállatot látunk az úton, hívjuk a 112-es segélyhívó számot!

Ne próbáljuk meg lehúzni az úttestről, mert lehet, hogy még életben van, egy rémült állat pedig súlyos sérülést okozhat patáival, agancsával vagy harapásával.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap