9 betegség, amelyekre a hagyma a legkiválóbb házi gyógyír

9 betegség, amelyekre a hagyma a legkiválóbb házi gyógyír


Tudjuk, hogy egyes egyszerű zöldségek, gyümölcsök, vagy éppen fűszerek, amelyeket rendszeresen fogyasztunk a mindennapokban, a hétköznapi étkezésen kívül is nagy hasznunkra válhatnak.

Így például ott van a hagyma, amelynek szerepe lehet egyes általános betegségek tüneteinek enyhítésében, vagy akár még a gyógyulás elősegítésében is.

A hagyma aromái remekül működnek baktériumok, mikrobák, gombák ellen, és fokozza a szervezet védekezőképességét. De mire is alkalmaztak hagymát a hagyományos népi gyógyászatban?

1.) A hagyma segíthet a láz enyhítésében: feldarabolunk egy hagymát, majd kókuszzsírba keverve felkenjük a talpunkra, celofánnal áttekerjük, és éjszakára felveszünk rá egy vastagabb zoknit. Reggelre lényegesen csökkenti a lázat.

2.) A hagyma leve csökkenti a napégés tüneteit. Érdemes ezzel átkenni a leégett részeket.

3.) Rovarcsípés kezelésére is kiváló: amennyiben hagymalével bedörzsölöd az érintett felületet, a csípést hamarabb meggyógyul, és korántsem viszket annyira, mint enélkül.

4.) Köhögés ellen: egy megpucolt és félbevágott hagymát barna cukorba teszünk, két napot állni hagyjuk, kicsavarjuk a levét, és ebből napi két kanállal megiszunk (lehetőleg reggel és este).

5.) Torokfájás ellen gargarizáljunk napi 3×1 percig hagymás vízzel. Ezt egyszerű előállítani: vízbe hagyma szeleteket áztatunk, majd egy kicsit állni hagyjuk benne.

6.) Csillapítja a hányingert: készíts hagymalevet, valamint egy menta teát. Hányinger ellen 2 kiskanálnyi hagymalevet, majd 2 kiskanálnyi menta teát vegyél be.

7.) Bélgörcsök enyhítésére: fogyassz egy-két óránként elfogyasztasz egy kiskanál hagymalevet.

8.) Az immunrendszer stimulációjára, nyák feloldására a légutakban: a hagymát összevágjuk, kókuszolajba keverjük, majd ezt a keveréket a mellkasunkra tesszük, letakarjuk és úgy hagyjuk egész éjszakára.

9.) Hajnövekedés serkentésére, hajhullás lassítására: Forró vízben forrázzunk le felvágott hagymát, és hagyjuk benne 10 percig. Miután kihűlt, használjuk hajmosás előtt egy órával.

BÓNUSZ TIPP: A hagyma antibakteriális hatású, így aromája a levegőbe kerülve megtisztítja a levegőt a mikrobáktól. Mindehhez elég a hagymát összevágni, így tulajdonképpen főzésnél is ez történik.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt, a népi gyógyászatban használt megoldások bemutatására szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap