Itt a kormány kedd reggeli bejelentése,rengeteg embert érint!

Itt a kormány kedd reggeli bejelentése,rengeteg embert érint!


Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszerének július végi részletes adatait közlik – számolt be az MTI.

A minisztérium augusztus 8-án kiadott gyorstájékoztatója szerint júliusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere 255,7 milliárd forint többletet ért el az előző havi 155,3 milliárd forintos deficittel szemben. Ezzel július végére 2636,5 milliárd forintra csökkent az év elejétől halmozódó deficit.

A hónap végére a központi költségvetés 2729,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 125,8 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 218,8 milliárd forintos többletet mutattak.

A PM közleménye kiemelte: a jelenlegi, bizonytalan világgazdasági helyzetben kiemelten fontos feladat a nyugdíjasok védelme. A kormány ezért áprilisban döntött a nyugdíjak és egyéb ellátások 2022. júliusi kiegészítő emeléséről, és ezzel újabb intézkedést tett a nyugellátások és más ellátások vásárlóértékének megőrzésére. A kiegészítő emelés idén januárig visszamenőlegesen történt. Júliusban az emelt összegű ellátáson kívül januárig visszamenőleg az első hat hónapra járó különbözetet egy összegben kapták meg a nyugdíjasok, illetve a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – emlékeztetett.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap