Újabb teher szakad a magyar családok nyakába – Szeptembertől még nehezebb lesz az élet

Újabb teher szakad a magyar családok nyakába – Szeptembertől még nehezebb lesz az élet


Nem elég, hogy maga az iskolakezdés is jelentős terheket ró a családokra, de akár 30 százalékkal is drágulhat az iskolai étkeztetés.

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke szerint akár 30 százalékos drágulás is lehet szeptembertől a közétkeztetésben, és „a drágulás oka természetesen az orbáni infláció” – mondta Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja hétfői online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus kifejtette: drágábbak az élelmiszerek, drágább a benzin a céges autókba, és drágább a rezsi is. Ezek mindegyike beépül a menza árába,

„ezért jön szeptembertől brutális drágulás”, amelyet az emberek, a szülők fognak megfizetni.

Hangsúlyozta „mivel a miniszterelnök csak a saját fizetését triplázta meg, a magyarokét nem”, sok családnak lesz megterhelő a menza ára is.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány felelős azért, hogy minden folyamatosan drágul,

Orbán miatt gyenge a forint, Orbán miatt drágulnak az élelmiszerek, Orbán miatt van rezsiemelés, és Orbán miatt lesz drágább most a közétkeztetés is

– sorolta. Hozzátette: Orbán Viktor hazudott a választás előtt, hogy „aztán minden idők legfájdalmasabb megszorításával sújtsa Magyarországot”.

Kiemelte: a DK elutasítja, hogy „a kormány az emberekkel akarja megfizettetni a saját kudarcos kormányzati teljesítményét, egyetlen gyermek sem maradhat éhes Orbán Viktor miatt”.

A politikus szerint „az orbáni infláció ott lesz az életünk minden területén”, és ezért a helyzetért az éveken át folytatott felelőtlen forintgyengítés a felelős.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap