Micsoda fordulat! Kiderült, hol folytathatja pályafutását a köztévétől távozó Németh Balázs - ERRE nem számított senki

Micsoda fordulat! Kiderült, hol folytathatja pályafutását a köztévétől távozó Németh Balázs - ERRE nem számított senki


Kiderült hol folytathatja pályafutását a M1-től nemrégiben felmondott Németh Balázs. A műsorvezető a jövő évi Budapesten rendezendő atlétikai világbajnokságot koordináló testületben kaphat fontos szerepet.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, nemrégiben felmondott az M1 legismertebb műsorvezetője: Németh Balázs. Az MTVA közleménye szerint Németh közös megegyezéssel távozott, mert „új kihívásokra vágyott”, amelyek elé munkahelye „nem kíván akadályt gördíteni”. Köztévés forrásunk viszont úgy tudja, a híradós már régóta fontolgatta a távozását, mert sok emberi és szakmai konfliktusa volt a feletteseivel.

A Népszava információi szerint mostanra már meg is lehet Németh Balázs új munkahelye: ő lehet ugyanis Deutsch Tamás testvérének, Deutsch Péternek az utódja az atlétikai világbajnokságot koordináló testületben,

A lap felhívja a figyelmet, hogy egy váratlan kormányhatározat után a napokban derült ki, hogy a jövőre esedékes budapesti atlétikai világbajnokság szervezését és rendezését lebonyolító testület élére kormánybiztost neveznek ki, aki a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám lesz.

Ezzel gyakorlatilag kivették a lényeges döntéseket Deutsch Péter kezéből, aki a Budapest 2023 Nonprofit Zrt-t. vezérigazgatója, egyúttal az atlétikai világbajnokság projektvezetője.

A cikkben arról írnak, hogy a döntés nagy meglepetést váltott ki a magyarországi sportvilágban, mert Deutsch Tamás öccse a báty révén, aki a Fidesz legszűkebb körének tagja, aki az érinthetetlen kategóriába tartozott.

A kormányhatározatot a Magyar Közlönyben kiszúró Telex úgy fogalmazott, hogy a kormány azért döntött a jelentős átszervezés mellett, mert „elszámolási hiányosságokat tapasztalt”. Ennek nagysága és mértéke egyelőre kérdéses, de a lap informátorának állítása szerint a vitatott tétel akkora, hogy ez már „szabad szemmel is jól látható”.

A Népszava információi szerint Deutsch Péter háttérbe szorítása után elkezdődött az utód keresése, a lap pedig úgy tudja, erre a feladatra Németh Balázst, a köztévé hírolvasóját kérték fel.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap