Szörnyű hír jött! Elaludt a buszsofőr,tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek - Drámai részletek itt:

Szörnyű hír jött! Elaludt a buszsofőr,tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek - Drámai részletek itt:


Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel – számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Horvát sajtóértesülések szerint idő közben az áldozatok száma már 12-re nőtt, egy sérült a kórházban életét vesztette.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

Ivan Ivancan, a helyi tűzoltóság parancsnoka a Jutarnji List megkeresésére arról beszélt, 60 éves, de ilyen borzalmas jeleneteket még nem látott.

Szörnyű volt. Mintha egy horrorfilmet néztünk volna. Mi húztuk ki az áldozatok a buszból. Az egyik sofőr a szélvédőn át kirepült, a másik a buszban maradt
– emlékezett vissza Ivancan, aki csapatával az elsők közt ért a helyszínre.

A 24sata beszámolója szerint Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a sérültek közül két férfinek és négy nőnek súlyos az állapota, egyikük életveszélyben van. Borda- és medencetöréseket szenvedtek, egyiküket arctöréssel kezelik. Ezenkívül végtagjaik is törtek többeknek.

A férfiak 47 illetve 60 évesek. A súlyos sérült nőknél nem találtak okmányt, de 40 és 60 év közöttiek lehetnek. Feltételezik, hogy lengyel turistákról van szó.

A busz a jelenlegi információk szerint Varsó környékéről indult, és valószínűleg a Bosznia-Hercegovina területén lévő Medugorje városába tartottak zarándoklatra.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap