1 órán belül agyvérzést, szívinfarktust okozhat ez a teljesen ártalmatlannak hitt szer! Mindenkit figyelmeztet a híradó! Mindenki tájékozódjon!!!

1 órán belül agyvérzést, szívinfarktust okozhat ez a teljesen ártalmatlannak hitt szer! Mindenkit figyelmeztet a híradó! Mindenki tájékozódjon!!!


Az alacsony önértékelés a függőség egyik jellemzője, és ez gyakran vezet meggondolatlan cselekedetekhez. Ilyen, ha az ember a fogyás meggyorsítása érdekében az internetről ismeretlen tablettákat, kapszulákat, porokat rendel, azokat pedig kontrollvesztően, ész nélkül fogyasztja – mondta az M1 Ma este című műsorában Petke Zsolt pszichiáter, az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Egy órán belül agyvérzést, infarktust okozhat

Azzal alapvetően tisztában kellene lennie mindenkinek, hogy gyógyszert, tablettát orvos ír fel. A fogyasztószerek, melyek többé-kevésbé hiteles laborokban készülnek, nagyon súlyos függőséget képesek okozni, mert ezeknek a vegyületeknek a nagy része az amfetaminszármazékokhoz hasonló.

Ez azt jelenti, hogy az illegális piacon a speed kábítószerhez hasonló szereket vesz meg az ember, és abból eszik naponta 6-10 kapszulát, biztos, ami biztos. Ez fél órán belül felviszi a vérnyomását, a pulzusát, kihajt minden folyadékot a szervezetéből, és akinek nem elég ellenálló a keringése, az akár egy órán belül infarktust vagy agyvérzést is kaphat – magyarázta a pszichiáter.

Maradjunk a klasszikus módszereknél

Internetről sajnos mindent be lehet szerezni. A kórházi osztályon is nap mint nap látjuk – mondta Petke Zsolt, hogy például Kínából származó, ismeretlen vegyületeket szúrnak magukba a 15-17 éves fiatalok akár hónapokon keresztül, aminek olyan hatása van, amire mi nem is számítunk.

Ellenőrzött szereket lenne szabad csak megvenni, de a fogyáshoz leginkább a klasszikus metódust javasolja a szakember a diétát és a mozgást.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap