1 perce jött a hír! EZ NAGY BAJ! Azonnal riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit!

1 perce jött a hír! EZ NAGY BAJ! Azonnal riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit!


A magyar vadászgépek, a Balti-tenger felett sikeresen elfogták és azonosították a repülőket – írja a HVG, a Honvédelem.hu nyomán.

Ismét riasztották a Magyar Honvédség balti légtérrendészeti feladatban résztvevő vadászrepülőgépeit – írja a honvedelem.hu. A Gripenek riasztására egy Szentpétervárról Kalinyingrádba tartó AN-72-es repülőgép kíséretét biztosító két SU-35 típusú repülőgép miatt került sor.

Az orosz vadászgépek az eddigi információk szerint nemzetközi légtérben repültek, azonban nem léptek rádiókapcsolatba a légi forgalom irányítással, nem rendelkeztek repülési tervvel és nem használtak válaszjeladót.

A magyar vadászgépek, a Balti-tenger felett, 9000 méteres magasságon sikeresen elfogták és azonosították a repülőket. Ezt követően a Gripenek visszatértek litvániai állomáshelyükre.

A Magyar Honvédség augusztus 1-jétől négy hónapon keresztül, csaknem 80 katonával és négy Gripen harci repülőgéppel, vezető nemzetként – Németországgal, Csehországgal és Olaszországgal közösen, NATO-parancsnokság alatt – látja el a balti országok légtérrendészeti feladatait a litvániai, Siauliaból.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap