Azt a mindenit! Szeptember durván más időjárást hoz, mint gondoltuk! Erre a szakemberek sem számítottak!

Azt a mindenit! Szeptember durván más időjárást hoz, mint gondoltuk! Erre a szakemberek sem számítottak!


És hol van még a vénasszonyok nyara?

Az egész nyár forró és csapadék nélküli volt, sőt túl forró volt. Alig volt néhány csapadékos nap . Ám az augusztus közepe – szeptember eleje csapadékkal teli , kevésbé forró napos időt ígér. A napi maximum hőmérséklet is tartja magát 20 fok fölött. A hajnalok sem lesznek hidegek, de a pulóverek, kardigánok már elkelnek. Ilyen egyenletesen meleg, sok esős szeptembert kívánnak a gazdáknak is. Szóval az esernyőket minden nap elő kell majd vennünk, olyan csapadékosnak ígérkezik a szeptember.

Kiadós csapadék érkezik több hullámban

Szombaton gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön kell számítani időnként záporokra, zivatarokra, valamint hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. Sokfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, északkeleten lehet a legmelegebb.Vasárnap sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadásra is. Az északias szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lehet. Napközben 21-31 fokra van kilátás, északkeleten, keleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn és kedden is még többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar. Hétfőn sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északias szél, kedden már csak nyugaton, északnyugaton lehetnek erős északias széllökések. Hétfőn 20 és 32, kedden 24 és 31 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap