Börtön jár, ha valaki 25 foknál magasabbra fűti fel a lakását idén télen, ráadásul ellenőrizni fogják... - ÍME a részletek:

Börtön jár, ha valaki 25 foknál magasabbra fűti fel a lakását idén télen, ráadásul ellenőrizni fogják... - ÍME a részletek:


Svájci lapszemle alapján arról ír a ma7.sk, hogy a svájci szövetségi kormány azt tervezi, hogyha kritikus szint alá süllyed az ország rendelkezésére álló földgázmennyiség, akkor megbünteti azokat, akik vétenek a fogyasztás központi szabályai ellen.

Ez például azt jelenti, hogyha az ország gázkészlete kritikus szint alá süllyed, onnantól egyetlen földgázzal fűtött ingatlant sem lehet 19 fok fölé fűteni. Ha valaki ennél melegebbre fűti a lakást, az pénzbüntetésre számíthat, de akár elzárásra is ítélhetik, ha 25 fok felé megy.

A fűtésen kívül korlátozhatják a vízmelegítők kapacitását, 60 foknál nem lehet melegebbre a vizet felmelegíteni, valamint betiltják a hősugárzók használatát, és bezárna az összes szauna, illetve úszómedence is. (Frissítés: cikkünk korábbi változatában azt írtuk, hogy nem lehet a tervezet szerint 60 foknál melegebb vízben fürödni- tévedésért elnézést kérünk az olvasóinktól.)

A lakosságot állítólag szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd, de a kormány lakossági bejelentések alapján is eljár majd.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap