Fantasztikus hír! Rájuk is érvényes a rezsicsökkentés

Fantasztikus hír! Rájuk is érvényes a rezsicsökkentés


Kormányrendelettel teszik lehetővé, hogy a többlakásos családi házakban élők lakásonként jussanak hozzá a kedvezményes árú gázmennyiséghez.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a rendelet, amely szerint a többgenerációs házakban, ahol csak egy mérőóra van, az átlagfogyasztásig már lakásonként lehet kedvezményes áron számolni a felhasznált gázt. Vagyis így megtöbbszörözhető a rezsicsökkentett áron elfogyasztott gáz mennyisége. Olyan épületekre érvényes a kedvezmény, ahol legfeljebb négy lakás van – és erről hatósági bizonyítvány is van. Ez utóbbit a helyi jegyzőtől kell kérni.

Ahhoz, hogy az ilyen lakóegységek esetén külön-külön is igénybe lehessen venni az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat, hatósági bizonyítványt kell kérni a település jegyzőjétől, aki a dokumentumban megállapítja az ingatlanon található lakások számát. Ez az eljárás kérelemre indul, a jegyző a hatósági bizonyítványt 8 napon belül állítja ki, amennyiben az ingatlanon a lakások kialakítása a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelel. A kérelem a település önkormányzatánál szokásos módon, valamint e-papíron is benyújtható.

A kézhez kapott hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztónak kell benyújtania a földgázszolgáltatóhoz, amely a hatósági bizonyítvány és a hozzá kapcsolódó nyilatkozat benyújtását követő hónap elsejétől fogja biztosítani a kedvezményt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap